06/09-13 12:56

Turister fyrer op under Grækenlands økonomiTurister fyrer op under Grækenlands økonomi

Grækenland er stadig et af turisternes foretrukne feriemål, og det kan nu mærkes på landets kriseramte økonomi

storybild

Grækenlands ruinerede økonomi har det en anelse bedre. Turisterne kan nemlig stadig godt lide landet. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Danske turister og andre, der har besøgt Grækenland denne sommer og brugt formuer på retsina, græsk salat og souvlaki, har uventet boostet til den hensygnende græske økonomi, viser nye officielle tal fredag.

De seneste tal viser, at trykket på den græske økonomi er ved at lette. Det nationale husholdningsregnskab - BNP - viser, at økonomien i andet kvartal i år kun faldt med 3,8 procent i forhold til samme periode sidste år.

Det er langt bedre end det forventede estimat på minus 4,6 procent.

Ifølge Grækenlands statistiske kontor, Elstat, er det især en stor fremgang i turismen, der har trukket økonomien op i årets andet kvartal.

Grækenlands økonomiske deroute har en overgang truet med at vælte hele eurosamarbejdet, og landet har modtaget massiv økonomisk hjælp fra IMF og EU mod at iværksætte skrappe besparelser og reformer.

Derudover har flere banker droppet at få indfriet deres gæld fra Grækenland.

Fremtrædende finansministre i eurozonen og analytikere mener, at Grækenland kan få brug for en tredje hjælpepakke, men de hæfter sig også ved, at landet formodentlig er over det værste efter en lang og dyb økonomiske recession og igen på vej mod vækst.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mette åbnede sin nye Rasmus...
bt.dk
Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Brandfolk slås mod voldsom brand -...
bt.dk
25-årig dansk stjerne er blevet gift
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx