Af - 11/04-14 08:00

Livsbekræftende: Her hører baby sin mors 'Jeg elsker dig' for første gangLivsbekræftende: Her hører baby sin mors 'Jeg elsker dig' for første gang

En 10-måneder gammel pige blev født døv. I tirsdags fik hun for første gang mulighed for at høre - og det blev et rørende øjeblik for familien.

- Addison, jeg elsker dig. Jeg elsker dig.

Det blev de første ord, 10-måneder gamle Addison Elander nogensinde har hørt.

Ifølge WHAT-TV blev den lille pige født svært døv - den mest alvorlige form for døvhed. Og tirsdag blev første gang, efter hun fik indopereret cochlear implantater, de blev tændt.

- Vi ville bare gerne have, hun også fik mulighed for at opleve livet, så hvorfor vente?, spurgte Addisons mor, Akilah Elander.

Rørende: Døv kvinde hører lyd for første gang
Rørende: Døv kvinde hører lyd for første gang

I videoen ses en tydeligt betuttet men fascineret Addison, som smiler stort, da implantaterne bliver tændt. Efter lidt tid begynder hun at græde.

- Man ser så mange videoer på YouTube og sådan om babyer, der griner og synes, det er sjovt, og selvfølgelig er det, hvad du håber på. Men det er bare et Disney-øjeblik. Jeg blev glad for at høre hende græde, fortæller Akilah.

TV: Se Rune Klan optræde for døve med tegnsprogstolk
TV: Se Rune Klan optræde for døve med tegnsprogstolk

Cochlear implantater er et avanceret høreapparat, som giver svært hørehæmmede mulighed for at høre.

Ifølge National Institutes of Health anbefales operationen ellers kun til børn over ét år. Men flere specialister har anbefalet at flytte anbefalingen ned til ni måneder.

- Der er en kritisk periode for sprog-erhvervelse. Det betyder, at sproget udvikler sig mest i løbet af de første to år af livet, forklarede forsker Roberta Michnick Golinkoff sidste år til Huffington Post.

- Selv implantater efter 18 måneder giver et mindre positivt udfald end omplantater det første år. Efterhånden som børn bliver ældre, formindskes de positive effekter, forklarede hun.

Nu, hvor implantaterne er blevet tændt, ser Elander-familien frem til at introducere Addison til det legetøj med lyd, hun aldrig har kunnet høre – og hendes snakkesalige storesøster.


LÆS OGSÅ: Blind og døv kvinde læser - med læberne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx