Af - 29/08-15 08:16

Gå hjem, katteelskere: 9 grunde til, at hunde er bedstGå hjem, katteelskere: 9 grunde til, at hunde er bedst

Ifølge forskerne er der mange gode grunde til at vælge hunden over katten. Er det grund nok for dig til at gøre det?

Bildstrecke im Grossformat »
Et studie publiceret i Journal of Social Psychology viste, at ældre hundeejere i langt højere grad end ældre uden hund, følte sig sundere, i større mental balance og følte sig langt mere socialt velfungerende. Hvem har ikke også lyst til at stå op om morgenen for at passe denne lille hvalp? Ifølge et studie publiceret i Society & Animals spurgte forskere henholdsvis hunde- og katteejere, om hvor meget de to grupper grinede i løbet af en dag. Hundeejere grinede meget meget. Oprindelsen af nutidens tamme hunde skal findes hele 18.800-32.100 år tilbage i tiden (mod kattens 8000 år, red.). De tamme hunde blev avlet direkte fra ulvene, der er kendte for at udvikle stærke bånd til deres flok. Det bekræfter Stephen Zawistowski, en forsker, der arbejder for American Society for the Prevention of Cruelty to Animals. Engelske forskere fra Universities of Liverpool and Bristol fandt ud af, at englændere i langt højere grad konverserede med andre - herunder helt fremmede - hvis de havde en hund. Børn født i hjem med hund(e) har lavere risiko for at udvikle astma og allergi. Dette understøttes af et studie publiceret i Proceedings of the National Academy of Sciences. I et andet studie kunne deltagerne fortælle, at de ti måneder efter anskaffelsen af en hund havde fået større selvtillid, formentlig som følger af mere motion og lavere frygt for at blive udsat for kriminalitet. Noget så simpelt som øjenkontakt med de firbene venner gør, at man kan måle en direkte stigning af 'lykkehormonet' oxytocin. Ligeledes faldt niveauet af samme hormon, da en række forsøgspersoner blev bedt om ikke at se deres hunde i øjnene i en hel dag. Overvægt er en plage i rigtig mange lande og motion har alle godt af. Researchere fra Michigan State University fandt i 2011 ud af, at 60 procent af alle hundeejere tog deres hunde med på fysisk udfordrende gåture regelmæssigt. What's not to like? Hunde og katte er ikke de bedste venner, men tidligere på året reddede amerikanske læger en kats liv ved hjælp af en blodtransfution - fra en hund. Ligesom mennesker, er der nogle hunde, der har en 'universiel' blodtype. Derudover er hunde gode til at advare om fare og kan derudover trænes til at advare om for eksempel krampeanfald og cancer.

Hvad er bedst: Hund eller kat?

Apple eller Android?

Coca-Cola eller Pepsi Cola?

Hund eller kat?

Mens mobiltelefoner og drikkevarer fortsat kan diskuteres i det uendelige, lægger forskere låg på snakken om 'vov' lyder bedre end 'miav'.

Denne kat har 37.000 følgere på Instagram - man forstår hvorfor
Denne kat har 37.000 følgere på Instagram - man forstår hvorfor

Uhyggelig statistik: Katte smides ud som affald
Uhyggelig statistik: Katte smides ud som affald

Business Indsider har samlet en række forskningsresultater og svaret er klokkeklart: Du skal til enhver tid vælge hunden over katten.

Klik dig gennem galleriet og læs de ni argumenter.

Cuteness overload: Hunde bliver ældre og ældre og sødere og sødere
Cuteness overload: Hunde bliver ældre og ældre og sødere og sødere

TV: Se 38 laboratorie-hunde få græs under poterne for første gang
TV: Se 38 laboratorie-hunde få græs under poterne for første gang

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx