Af - 08/04-16 13:31

Det her sker, hvis du ikke bruger ‘flight-mode’ på flyetDet her sker, hvis du ikke bruger ‘flight-mode’ på flyet

Når du sidder i flyet og får besked på at gå på flight-mode, så har du måske tænkt over, hvad der egentlig ville ske, hvis du ikke gjorde. Her er svaret.

Bildstrecke im Grossformat »

Ingen rygning, sædet op og gå for guds skyld på flight-mode. Instrukserne er mange, når flyet til Mallorca skal til at lette. Der har floreret mange rygter om, hvad der sker, hvis man ikke sætter sin mobil på flight-mode.

Styrter flyet? Nej. Men det irriterer piloterne meget.

Det skriver Metro.

Ifølge Metro er det til stor gene for piloterne, hvis du ikke går på flight-mode under hele turen. Det kan nemlig gå ind og forstyrre kommunikationen mellem piloterne og de ansatte i flykontrollen. Det kan lyde lidt som når du placerer mobilen tæt ved en højttaler, skriver de.

SAS lemper mobil-regler
SAS lemper mobil-regler

På bloggen Airline Updates forklarer en pilot præcis, hvordan det irriterer ham, når der er én i flyet, der ikke har fulgt instrukserne.

- Det er sjældent, men tændte mobiler kan forstyrre kommunikationen. Du har sikkert selv hørt denne forstyrrelse, når en mobil er tæt ved en højttaler. Det lyder lidt som en ‘dit-dit-dit-dit’-tone, og det er virkelig irriterende, skriver en pilot på bloggen ifølge Metro.

Han påpeger dog, at det faktisk ofte er én fra kabinepersonalet, der har glemt af gå på flight-mode.

SAS-pilot taler ud om 12 flymyter: Ja, du bliver mere fuld i luften!
SAS-pilot taler ud om 12 flymyter: Ja, du bliver mere fuld i luften!

Selvom ny teknologi gør, at det bliver mere og mere sjældent, at mobiler forstyrrer kommunikationen - nogle flyselskaber tillader endda at bruge mobilen under flyvning - så kan den mindste forstyrrelse gøre, at piloten mister en meget vigtig besked i et afgørende øjeblik.

Så hvis der er nogen som helst tvivl, så er det nok bedst at vente med opkaldet alligevel.


LÆS OGSÅ: EU: Hav bare mobilen tændt i flyet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx