Af - 18/02-16 16:32

Denne type træning er bedst for hjernenDenne type træning er bedst for hjernen

Et hold forskere har på rotter undersøgt, hvilken type motion der er mest gavnlig for din hjerne.

Bildstrecke im Grossformat »

Nogle løfter vægte for at få flotte muskler, mens andre løber for at tabe sig. Men hvilken type træning er bedst for hjernen? Det har et nyt studie, som denne måned blev offenliggjort i The Journal of Psysiology, undersøgt på rotter.

Forskerne har i studiet undersøgt de neurologiske effekter af forskellig slags motion - for eksempel løb, vægttræning og interval træning med høj intensitet.

Resultatet viste at en meget hård træning ikke er det bedste, hvis du også gerne vil sørge for at din hjerne holder sig sund på lang sigt.

Det er forskere ved Jyväskylä Universitet i Finland, der har undersøgt trænings effekt på hjernen på en stor folk voksne han-rotter. De gav rotterne et stof, der markerer, hvor mange nye nye hjerneceller, der produceres, og inddelte herefter rotterne i grupper, der skulle i gennem forskellige træningsprogrammer - samt en sidste gruppe, der ikke skulle foretage sig noget.

Disse trusser skal du IKKE have på i fitnesscentret
Disse trusser skal du IKKE have på i fitnesscentret

Deres træningsrutiner blev udført i syv uger, og herefter undersøgte forskerne rotternes hjernevæv.

Det viste sig, at produktionen af nye hjerneceller var meget forskellig afhængigt af, hvordan de forskellige rotter havde trænet.

Undersøgelsen viste, at de rotter, der havde jogget langt, men ikke med så stor intensitet, havde produceret mange nye hjerneceller. Mens de, der havde trænet med meget høj intensitet, havde en del mindre. Dog stadig flere, end de der ikke havde dyrket motion.

Ernæringsekspert: Derfor skal du putte flødeskum i din kakao
Ernæringsekspert: Derfor skal du putte flødeskum i din kakao

For de 'styrketrænende rotter' var der ikke en særlig forskel i forøgelsen af hjerneceller. De lignede umiddelbart de rotter, som ikke havde dyrket motion.

Og selvom forsøget ikke er lavet på mennesker, mener en af forskerne bag studiet, at det godt kan overføres på mennesker.

- Vedvarende aerob træning kan være den mest gavnlige for hjernens sundhed også hos mennesker, siger Miriam Nokia, ved Jyväskylä Universitet.

Så hvis du udelukkende pumper jern eller laver hård interval-træning, så skal du måske overveje at jogge eller cykle en tur ved middel intensitet ind i mellem for at holde sin hjerne sund.

LÆS OGSÅ: Guide: 5 råd til hvordan du møder den rette i fitnesscentret

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx