Af - 16/12-15 06:59

Bush i debat: - Trump er en kaos-kandidatBush i debat: - Trump er en kaos-kandidat

Natten til onsdag dansk tid tørnede republikanske præsidentkandidater sammen i tv-debat for femte gang.

Bildstrecke im Grossformat »

I begyndelsen handlede det mest om Jeb Bush. Siden blev det Donald Trump, der i overvejende grad løb med overskrifterne.

Tirsdag aften lokal tid gik førstnævnte præsidentkandidat hårdt til angreb på sin republikanske modstander i en tv-debat i Las Vegas.

Her beskyldte Bush, der tidligere var storfavorit til at blive Republikanernes præsidentkandidat, Trump for at være useriøs og uegnet til at indtage Det Hvide Hus.

Donald er en mester til one-liners, men han er en kaos-kandidat, og han ville blive en kaos-præsident, lød det fra Jeb Bush, der blandt andet kritiserede Trumps kontroversielle forslag om at forbyde muslimsk indvandring for at skabe sikkerhed.

Trump: Verden var meget bedre med Saddam og Gaddafi
Trump: Verden var meget bedre med Saddam og Gaddafi

Donald Trump forsvarede ikke overraskende sit forslag:

- Vi snakker ikke om isolation, vi snakker om sikkerhed. Vi snakker ikke om religion, vi snakker om sikkerhed. Vores land er ude af kontrol, sagde Trump og sendte en stikpille tilbage mod Bush.

Hans kampagne har slået fejl. Den har været en total katastrofe

Han benyttede samtidig tv-debatten til at slå fast, at han ikke har tænkt sig at stille op som uafhængig kandidat ved præsidentvalget, hvis en anden vinder primærvalget hos Republikanerne.


Jeg er fuldstændig loyal over for Republikanerne, sagde Trump, der i aftnens debat åbnede for at "lukke" de dele af internettet, som organisationer som Islamisk Stat bruger.

TV: Donald Trump håner handicappet journalist i tale
TV: Donald Trump håner handicappet journalist i tale

Mens Bush gik hårdt til Trump, valgte andre kandidater såsom Florida-senator Marco Rubio og Texas-senator Ted Cruz at rette skytset mod USA's nuværende præsident, Barack Obama, og Demokraternes favorit i kandidatfeltet, den tidligere udenrigsminister Hillary Clinton.

Der er i alt 14 personer tilbage i det republikanske præsidentfelt. Primærvalget begynder i delstaten Iowa om syv uger.

LÆS OGSÅ: TV: Donald Trump: - Jeg går med skydevåben

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx