Af Carl-Emil Søe - 10/04-16 08:08

Nååårh! Her kan du kæle med pindsvin på ny cafeNååårh! Her kan du kæle med pindsvin på ny cafe

En ny café giver dig mulighed for at kæle med pindsvin over din café americano eller grønne te.

storybild

Kattecaféer er allerede velkendte og vidt udbredte i Japan. Ligeså findes der caféer, hvor du kan kæle med kaniner, ugler og slanger, mens du fortærer en sandwich.

Og nu kan japanerne for 65 kroner kæle med pindsvin i en time på den nyåbnede café Harry i Tokyo.

Se her et videoklip fra den nye pindsvinecafé:


Selv om trenden med pindsvinecaféer kan se mærkelig ud fra et dansk perspektiv, så advarer den Japan-bosiddende journalist Asger Røjle imod, at man dømmer japanerne og ser pindsvinecaféen som endnu et eksempel på 'de skøre japanere':

- Det overrasker mig da, at der er åbnet en pindsvinecafé. Men dyrecaféer er populære i Japan, fordi mange her ovre bor tæt sammen på et lille område, og i mange af højhusene er det forbudt at holde dyr. Derfor er det naturligt, at markedet for katte- og kanincaféer er større, og så bliver der også plads til et behov for mere sære dyr, siger den mangeårige Japan-kender.

Slår gift-alarm: Danske pindsvin lider smertefuld død
Slår gift-alarm: Danske pindsvin lider smertefuld død

Asger Røjle fortæller at det er hans indtryk, at dyrevelfærden overordnet set er god, selv om der er eksempler på dyr, der ser sølle ud:

- Men der er ingen tvivl om, at japanerne tager på dyrecafé for dyrenes skyld. At de samtidig så drikker en grøn té, det er underordnet.

Hos foreningen "Pindsvinevenner i Danmark" er man imidlertid ikke begejstret for idéen om en pindsvinecafé. Formand Karin Albin Kjær-Hansen mener, det er misforstået at se på pindsvin som et kæledyr:

Hund eller kat? Nu er diskussionen afgjort
Hund eller kat? Nu er diskussionen afgjort

- Jeg er skræmt på alle mine sanser over sådan en café. Det er under al kritik, man skal slet ikke bruge pindsvin som kæledyr.

"Pindsvinevenner i Danmark" redder nødstedte dyr, og formanden har selv dårlige erfaringer med at lade pindsvinene være ude blandt flere mennesker.

Derfor farer din kat pludselig rundt som en sindssyg
Derfor farer din kat pludselig rundt som en sindssyg

- Vi har før prøvet at have pindsvin ude på skoler, og de bliver utroligt stresset. Dyret har dårligt syn, men stærk lugtesans og det forvirrer dem utroligt meget, hver gang de skal forholde sig til en ny lugt, siger Karin Albin Kjær-Hansen, der hverken tror eller håber at trenden nogensinde vil komme til Danmark.

LÆS OGSÅ: 71-årig idømt stor bøde for at fodre herreløse katte

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx