Af Ritzau/nani - 21/05-14 13:35

EU lemper på regler om statsstøtteEU lemper på regler om statsstøtte

EU lemper på regler om statsstøtte Det bliver fra 1. juli muligt for EU-landene at støtte flere firmaer uden først at spørge EU-Kommissionen.

EU's medlemslande vil fra 1. juli kunne give mere økonomisk støtte til flere virksomheder uden at bede EU-Kommissionen om at godkende statsstøtten først.

Rusland og Kina indgår historisk gasaftale
Rusland og Kina indgår historisk gasaftale

De nye regler er onsdag blevet vedtaget af kommissionen i en større statsstøtte-pakke, som skal være med til at øge økonomisk vækst - dog uden at hæmme fair konkurrence.

EU's konkurrencekommissær, Joaquín Almunia siger, at de nye virksomheder kan få støtte uden tilladelse fra kommissionen, fordi de ikke er så tilbøjelige til at forvride konkurrencen i det indre marked.

EU til Danmark: Tillad parabener!
EU til Danmark: Tillad parabener!

- De nye regler vil opmuntre medlemslandene til at få lavet nogle smarte støtteordninger, som vil bidrage til økonomisk vækst, og som ikke vil skade konkurrencen, siger han.

Med de nye regler vil der kunne gives støtte til oprydning efter naturkatastrofer, til internet-infrastruktur samt til transport til mennesker, som bor i ydre regioner.

EL: Nej tak til kongehus, EU og privat ejendomsret
EL: Nej tak til kongehus, EU og privat ejendomsret

- Hvis medlemslandene forstår at udnytte mulighederne for at give støtte under de nye regler, vil de fleste nye tiltag kunne blive sat i gang øjeblikkeligt, siger kommissæren.

Den nye regulering samt én, som skal gøre det nemmere at støtte forskning, og en anden som skal gøre statsstøtte mere gennemsigtigt, hører ind under en modernisering af statsstøtten (SAM).

Derfor beskytter EU den danske Danablue-ost
Derfor beskytter EU den danske Danablue-ost

Den blev vedtaget af kommissionen i 2012 for at få væksten op i gear i lyset af finanskrisen.

Kommissionen er ellers meget forsigtig med og skeptisk overfor statsstøtte, som den ser som værende dårlig for konkurrencen på det indre marked.

Derfor har det også været reglen, at al statsstøtte, som bliver givet af EU's medlemslande, skal godkendes af EU-Kommissionen først.

Ifølge kommissionen opmuntrer de nye regler til "god statsstøtte", som stimulerer vækst, jobskabelse og andet, som er i EU's fælles interesse. Derudover kan kommissionen så koncentrere sig om de former for statsstøtte, som faktisk skader konkurrencen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Værdifuld BMW stjålet: Genkender du...
bt.dk
Ny 'ung mor' var vild partypige: Det...
bt.dk
Efter et ægteskab fyldt med...
bt.dk
Barca-målmand: Neymars farvel var en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx