Af - 28/03-15 16:36

Fuppede sig ud af fængsel: Overtalte vagterne med e-mailFuppede sig ud af fængsel: Overtalte vagterne med e-mail

Dommer og anklager kalder den britiske mand for en særdeles udspekuleret kriminel i en sag, der lyder som plottet i Catch Me If you Can

Bildstrecke im Grossformat »

Arkivfoto

En 28-årig mand fuppede sig ud af fængslet, da han lavede sendte en falsk e-mail til fængselsforsorgen om, at han skulle løslades.

Det skriver BBC.

Hvis historien om denne mand skal filmatiseres, så bør man nok overveje Leonardo DiCaprio til hovedrollen. Svindlerens kreativitet minder i høj grad om fraklip fra filmen Catch Me If You Can, hvor en mand driver gæk med myndighederne.

- Der gemmer sig megen kriminel genialitet i Mr. Moores hjerne. Denne sag emmer af ualmindelig kriminel opfindsomhed, udspekulerethed og kreativitet - alt dette er åbenbart blandt den tiltaltes evner, lød det fra anklageren Ian Paton i retten.

Hør bare, hvordan den 28-årige fik sig selv ud af spjældet.

Fræk flugt: Vagter tryllebundet af sexet undertøj
Fræk flugt: Vagter tryllebundet af sexet undertøj

Fængselsvagterne burde måske have luret, at der var ugler i mosen, da de d. 10. marts modtog en e-mail om at Neil Moore, der netop er dømt for svindel, fra det østlige London skulle lukkes ud af fængslet Wandsforth.

Moore havde brugt en indsmuglet mobiltelefon til at sætte en falsk hjemmeside op, der til forveksling lignede rettens. Derefter udgav han sig for at være en højtstående embedsmand fra retten Southwark Crown Court og 'informerede' fængselsbetjentene i Wandsworth om, at den svindeldømte skulle løslades, da der var blevet stillet kaution.

Vagterne fulgte instrukserne i e-mailen og Neil Moore var på fri fod. Han skulle ikke engang kigge sig over skulderen.

De anede dog ikke uråd, og man opdagede først, at det var noget galt, da den 28-åriges forsvarer dukkede op til en aftale med den mand, der stadig skulle være bag lås og slå. Advokaten undrede sig stærkt over, at hans klient ikke sad buret inde i fængslet, som han havde regnet med.

Anklager jagter tiltalt ned ad gaden på cykel
Anklager jagter tiltalt ned ad gaden på cykel

Tre efter, at man fandt ud af, at der var noget galt, og efter seks dage i frihed, endte den alternative springtur dog med, at den 28-årige svindler meldte sig selv til resten af sin afsoning.

Til vagternes forsvar, så er Neil Moore angiveligt også en svindler af guds nåde.

Han er nemlig sigtet for at brugt fire forskellige dæknavne til 18,5 mio. kroner ved at udgive sig for at være en bankmand hos store banker, der blandt andet tæller Santander, Barclays Bank og Lloyds Bank.

Vildt røveri: Stjal penge og brændte Porsche af
Vildt røveri: Stjal penge og brændte Porsche af

Nogle gange har han ringet folk op ved at bruge en herrestemme og derefter ladet som om, at der blev stillet over til en kvinde. Derefter ville han fortsætte sit svindelnummer i den noget lysere stemme, og det har åbenbart været så overbevisende, at hans partner, Kristen Moore, blev anklaget som medskyldig i hans storslåede bondefangeri. Alle anklager imod hende er dog nu droppet.

I alt er Neil Moore anklaget for otte forhold om svindel og kan nu også vente et retsligt efterspil for sit snedige og vellykkede udbryder-stunt. Han kan forvente at få sin dom d. 20. april.

LÆS OGSÅ: Så gik den ikke længere: Flugtkonge fanget, da han kørte fast på græsplæne

LÆS OGSÅ: TV: Glem alt om schæfer eller dobermann: Tæppetisser i haserne på tyv

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kræver VM udsat: Fodboldstjerne...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Folkeskoleelev slår dansk fodboldrekord
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx