Af - 23/04-16 20:44

Populær ferieø får turistskat: Din ferie kan blive 700 kroner dyrerePopulær ferieø får turistskat: Din ferie kan blive 700 kroner dyrere

I England raser man lige nu over turistskatter, som også kommer til at ramme danske feriegæster.

Bildstrecke im Grossformat »

Mallorca må siges at være en af de mest populære destinationer, når sommerferien skal bestilles rundt omkring i de danske hjem.

Faktisk er den generelt blevet rigtig populær i de senere år, og det går åbenbart så hårdt ud over øen, at den nu har indført turistskat sammen med de andre Baleariske Øer, der blandt andet også tæller Ibiza og Formentera.

Ifølge Metro UK lyder beløbene på to euro om dagen for fire- og fem-stjernede hoteller, mens de mindre luksuiøse kun behøver at kræve en euro. I danske kroner er det henholdsvis 15 og 7,5 kroner - sådan cirka.

TV: Skolelærer fyret efter hun vandt twerk-konkurrence
TV: Skolelærer fyret efter hun vandt twerk-konkurrence

Det lyder måske ikke så voldsomt, men det kan det hurtigt blive, når du skal to voksne og to børn afsted i 14 dage. Og beløbet kan komme som en overraskende merpris, og det er det, der har fået briterne op i det røde felt.

Turistskatterne står nemlig til at skulle gælde fra den 1. juli i år. Så hvis du allerede nu har booket billetterne til sydens sol i uge 29, 30 eller 31, så kan du godt forvente en ekstraregning.

Bygningskollaps på ferieø har nu kostet syv livet
Bygningskollaps på ferieø har nu kostet syv livet

Metro UK skriver nemlig, at turistskatterne også gælder for dem, der allerede har bestilt billetter, også selv om, at reglen først blev besluttet her i marts måned.

- Nu her har de fleste jo booket deres ferie, så vi er ligesom fanget. Nu føler du bare, at de indkasserer pengene, siger en frustreret Win Taylor, der skal til Mallorca til septembertil The Sun.

Avisen har regnet lidt på priserne og er kommet frem til, at en familie med to voksne og to børn på over 16 år skal betale omkring 700 kroner ekstra for at være på Mallorca i 14 dage.

Grøn Koncert præsenterer nyt hovednavn
Grøn Koncert præsenterer nyt hovednavn

Prisen hænger sammen med, at turistskatten halveres efter den 9. dag, og så vil det også være sådan, at børn under 16 år ikke skal betale noget. Derfor skal børnene have en vis alder for at tælle med.

Desuden vil der være halv pris i vintersæsonen mellem november og april, og det vil ikke gælde camping, private huse og feriehuse ifølge Metro UK.

LÆS OGSÅ: Turister lejer flere feriehuse ved de danske kyster

LÆS OGSÅ: Ha ha: Sådan gjorde Snoop Dogg lille landsby verdenskendt

LÆS OGSÅ: OH NO: Hackede Harry Styles' mor og lækkede Kendall Jenner-billeder

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt dansk burgerkæde lukker
bt.dk
Ny video fra Dansk Folkeparti skaber...
bt.dk
Ung kvinde voldtaget: Selfie fik...
bt.dk
Politiet efterlyser: Har du set Jens?
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx