Af Ritzau - 10/03-17 18:27

Nigerias leder vender hjem efter ugers fravær og rygterNigerias leder vender hjem efter ugers fravær og rygter

Nigerias præsident er tilbage fra sygeophold, der såede tvivl om hans evne til at lede Afrikas største økonomi

storybild

Nigerias præsident, Muhammadu Buhari (i midten), bydes velkommen hjem af landets vicepræsident, Yemi Osinbajo (t.h.). Buharis lange fravær har sat gang i mange rygter. (Billede: Reuters/Handout)

Klædt i en mørk dragt gik Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, med stive ben ud af sit fly, da det fredag landede i hjemlandet.

Han erklærede, at han skal hjem og hvile i weekenden og derfor vil lade landets vicepræsident, Yemi Osinbajo, lede landet lidt endnu.

Efter syv ugers sygeophold i London er mange nigerianere begyndt at stille spørgsmålstegn ved, om deres præsident er rask nok til at lede landet.

Nigeria er Afrikas største økonomi og mest folkerige land.

Den 74-årige tidligere general har ikke oplyst, hvilken sygdom han lider af. Han har blot sagt, at han har modtaget blodtransfusioner i London.

- Blodtransfusioner, at tage hen på laboratorier og så videre.

Det er det eneste, præsidenten forklarer fredag om sin sygdom.

Tavsheden har sat gang i rygter om, at Buhari var meget alvorligt syg. Måske var han allerede død, lød de rygter, der for nylig florerede på sociale medier.

Flere steder fra har der lydt krav om hans afgang.

I Buharis fravær har Osinbajo spillet en aktiv rolle. Vicepræsidenten, der betragtes som mere erhvervsvenlig, har gennemført økonomiske reformer i Buharis fravær. Samtidig har centralbanken nedskrevet valutaen, naira.

- Det store spørgsmål må være, hvor mange af de forandringer der er gennemført med præsidentens velsignelse, siger Simon Quijano-Evans, analytiker ved Legal & General Investment Management i London.

Ved hjemkomsten forsikrede præsident Buhari, at han er "bevidst" om Nigerias økonomiske situation. Landet er havnet i sin første recession i 25 år på grund af en nedgang i olieindtægterne.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx