Af Laura Rode Nygaard - 18/12-17 23:03

Trumps datter under beskyldning: Hun udnytter sin position til at tjene pengeTrumps datter under beskyldning: Hun udnytter sin position til at tjene penge

Ivanka Trump udnytter sin position for egen vindings skyld, mener tidligere chefadvokat i Det Hvide Hus.

storybild

Ivanka Trump. (Billede: MICHAEL REYNOLDS)

Ivanka Trump udnytter sin position som præsidentens datter til at tjene penge. Sådan lyder kritikken fra en tidligere chefadvokat i Det Hvide Hus.

Den 36-årige præsidentdatter og iværksætter har i flere år designet dyre tasker, sko og smykker, som er blevet solgt i flere etablerede forretningskæder. Da hendes far blev valgt til USAs præsident - og da hendes mand senere blev en af hans nærmeste rådgivere - valgte flere kæder dog at stoppe samarbejdet med præsidentdatteren.

Men for nylig åbnede den driftige iværksætter så sin helt egen forretning i lobbyen på Trump Tower i New York, hvorfra hun vil sælge, håndtasker, smykker og lys alle ugens syv dage.

Og det er faldet flere for brystet. Blandt andet Richard Painter, chefadvokat i etiske spørgsmål i det Hvide Hus under George W. Bush, som i Washington Post mener, at det er problematisk, at præsidentdatteren med sin butiks placering tjener penge på præsidentens tro støtter.

»Det er endnu én af mange interessekonflikter. Ved at sælge produkter til de tro Trump-støtter, som allerede hænger ud i Trump Tower, kommer hun endnu dybere i lommen på dem,,« siger han til mediet.

Den amerikanske luksuskæde Nordstrom valgte i februar at droppe Ivanka Trumps tøj- og skokollektioner efter en periode med faldende salg. Kort tid efter fulgte Neiman Marcus trop og fjernede hendes smykker fra deres webshop. Siden har venstrefløjsstøtter presset på for også at få Macy's, Lord and Taylor, Zappos og Amazon.com til at droppe Ivanka Trumps produkter.

Det fik hendes far, USAs præsident, til tasterne.

'Min datter Ivanka er blevet behandlet så uretfærdigt af Nordstrom. Hun er en god person - skubber mig altid i retning mod at gøre det rigtige! Forfærdeligt!,' skrev han på Twitter i februar.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret Superliga-profil til...
bt.dk
FCM kvajer sig mod AaB: Her er BTs...
bt.dk
Fagforeningsboss direkte inde fra...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx