Af - 06/01-15 22:12

Vietnamesere i Danmark skyper begravelser til den anden side af jordenVietnamesere i Danmark skyper begravelser til den anden side af jorden

Den engelske tendens med live streaming af begravelser og bisættelser er også nået til Danmark.

storybild

Business manager i brancheforeningen Danske Bedemænd Axel Jørgensen mener, at efterspørgslen for live streaming af begravelser vil stige i Danmark. (Billede: Polfoto)

Skype har gjort verden mindre for flere millioner mennesker. Mange bruger tjenesten til et glædeligt gensyn med deres kære, når afstandene bliver store.

For en gruppe mennesker i Danmark, er Skype også blevet populær, når der skal siges farvel til venner og familiemedlemmer. Det fortæller bedemand Kim Bøilerehauge fra Fyn.

- I Odense bor en del vietnamesere, og det er vigtigt for dem at følge med i hinandens liv. De sørger selv for at sætte Skype-forbindelsen op, så familien på den anden side af jorden kan følge med i begravelsen, og det har fungeret rigtig godt, siger Kim Bøilerehauge, der også er formand for afdelingen Fyn-Sydjysk i brancheforeningen Danske Bedemænd.

Ny trend: Livestream din mormors begravelse
Ny trend: Livestream din mormors begravelse

I Storbritannien har live streaming og optagelser af begravelser vokset sig populære de seneste år, og Kim Bøilerehauge tror, at potentialet også findes i Danmark.

- Ofte har den afdøde familiemedlemmer i den anden ende af landet, der ikke kan komme til ceremonien, siger Kim Bøilerehauge.

Han mener ikke, det kræver store investeringer, før mange danske bedemænd kan tilbyde live streaming eller DVD’er fra en begravelse.

- De fleste kirker og kapeller har allerede video- og audiosystemer installeret, siger han.

Flere planlægger deres egen begravelse
Flere planlægger deres egen begravelse

Fra cenralt hold i Danske Bedemænd ligger et digitalt koncept ikke lige om hjørnet, men business manager Axel Jørgensen er åben over for live streaming.

- Det er ikke noget, vi har tænkt os som en fast del af vores udbud, men det står frit for den enkelte bedemand, hvad han vil tilbyde. Live streaming er ikke et udbredt fænomen, men det bliver det utvivlsomt efterhånden. Der er en pæn andel af andre tilhørsgrupper her i landet, som har pårørende uden for landet, siger Axel Jørgensen.


LÆS OGSÅ: GALLERI: Tyskland sørgede ved heltemodige kvindes begravelse

LÆS OGSÅ: Danskere vil frysetørres når de dør

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx