Af Finn Bjørvig Hansen - 07/03-18 14:10

Trump fik alle til at spidse ører til frokost: Hvem blev du ringet op af?! Trump fik alle til at spidse ører til frokost: Hvem blev du ringet op af?!

En talsmand for Det Hvide Hus i Washington blev nødt til at rede trådene ud for præsident Donald J. Trump, som kom til at forveksle Sydkorea og Nordkorea, ved den traditionelle frokost for den skrivende presse i lørdags.

storybild

Den amerikanske præsident Donald J. Trump tog felj af Sydkorea og Nordkorea under en tale til den amerikanske presse i lørdags. (Billede: Olivier Douliery)

Trump var for første gang med til festlighederne på Gridiron Club - sidste år meldte han afbud.

Han krydrede sin tale med et par jokes, men blev alvorlig, da han talte om Nordkorea:

»Jeg var på vej mod en katastrofe og nu taler vi sammen. Og så, forresten, blev jeg ringet op forleden og der blev sagt 'Vi vil gerne snakke.'«

Det skriver nydailynews.com.

»Og jeg sagde, 'Det samme vil jeg, men I bliver nødt til at de-nuke (skaffe Jer af med atomvåbnene, red.)'« lød det fra præsidenten.

Det fik straks de tilstedeværende eksperter i internationale forhold til et spidse ører.

En officiel talsman for Trump har tidligere i år sagt, at han aldrig har talt direkte med den nordkoreanske leder Kim Jong Un.

I stedet fortæller en medarbejder fra det nationale sikkerhedsråd til nyhedsbureauet Yonhap, at Trump refererede til en samtale den 1. marts med Sydkoreas præsident Moon Jae In - og altså ikke diktatoren fra Nordkorea, Kim Jong Un.

»Præsident Trump havde ikke en samtale med nordkoreanerne,« lød det opklarende fra Trumps talsmand.

Moon havde i samtalen fortalt Trump om den seneste udvikling, og de to ledere var enige om, at enhver dialog med Nordkorea må indeholde det uafvendelige mål, at atomvåbnene skal skrottes, har medarbejderen sagt til Yonhap.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx