Af - 03/05-16 14:52

Madeleines forældre giver aldrig opMadeleines forældre giver aldrig op

Det er i dag præcis ni år siden, Madeleine McCann forsvandt fra et hotelværelse i Portugal.

Bildstrecke im Grossformat »

- Der er gået meget lang tid, men efterforskningen fortsætter, og information fortsætter med at strømme ind, og håbet og vores beslutsomhed er intakt. Indtil vi har svar, indtil der er nyheder (ægte nyheder!), vil der altid være et håb, og vi vil fortsætte med at gøre alt vi kan for at finde Madeleine.

Sådan skriver Madeleine McCanns forældre, Kate og Gerry McCann, på den officielle hjemmesiden Find Madeleine her præcis ni år efter deres dengang tre-årige datter forsvandt fra familiens hotelværelse på Oceans Club i Praia da Luz-regionen under deres ferie i Portugal.

Efterforsker: 'Sådan døde Maddie'
Efterforsker: 'Sådan døde Maddie'

Portugisisk politi har stoppet efterforskningen, men enheden Operation Grange under Scotland Yard fortsætter ufortrødent med at efterforske sagen. Så sent som sidste efterår bevilgede det britiske indenrigsministerium penge til den fortsatte efterforskning, og fire mand er forsat på sagen, skriver Nettavisen.no.

- Der er ingen umiddelbare planer om at reducere antallet af efterforskere for nuværende, siger talsperson ved Scotland Yard, Simon Fisher, i en udtalelse til Nettavisen.no.

Madeleine og hendes to år gamle tvillingsøskende var alene på hotelværelset den skæbnesvangre aften for ni år siden. Hendes forældre spiste middag med nogle venner på en tapas-restaurant på hotellet omkring 50 meter fra hotelværelset. Da de kom tilbage fra middagen, var Madeleine væk.

Britisk politi: 'Vi ved hvem der tog Maddie'
Britisk politi: 'Vi ved hvem der tog Maddie'

En af hovedteorierne er, at Madeleine blev kidnappet i forbindelse med et indbrud. Teorien er, at Madeleine måske r vågnet under indbrudd, og at gerningsmanden eller – mændene i panik har taget hende med.

Madeleine-sagens oprindelige leder af efterforskningen, den portugisiske politiinspektør Goncalo Amaral, har i et i et nyt interview med norske Dagbladet for bare tre dage siden fastholdt en anden teori: Han mener, at det er Madeleines læge-forældre, der overlagt eller uoverlagt har slået hende ihjel med sovemedicin.

Nægter at give op: Madeleines forældre vil bruge millioner på ny eftersøgning
Nægter at give op: Madeleines forældre vil bruge millioner på ny eftersøgning

- Madeleine døde i lejlighed 5a om aftenen den 3. maj. Det kan have været en ulykke knyttet til medicinering og sygdom. Forældrene er ansvarlige for dette, sagde han til Dagbladet.

Hvis Madeleine findes i live, vil hun senere i denne måned fylde 13 år.

De britiske myndigheder har ifølge Nettavisen.no brugt omkring 113 millioner kroner på at efterforske sagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Højspændt drama i Melbourne: Nu skal...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx