Af Ritzau - 06/11-16 05:21

Theresa May advarer parlamentet mod at blokere for brexitTheresa May advarer parlamentet mod at blokere for brexit

Bloker ikke for brexit, opfordrer premierministeren, efter parlamentet har fået det sidste ord om artikel 50.

storybild

Den britiske premierminister, Theresa May, advarer parlamentsmedlemmer mod at bruge en retsafgørelse til at underminere resultatet af folkeafstemningen i juni og blokere for udmeldingen af EU. (Billede: Scanpix/Kirsty Wigglesworth)

Den britiske premierminister, Theresa May, advarer parlamentsmedlemmer mod at blokere for Storbritanniens exit fra EU - det såkaldte brexit.

Det gør hun, efter at en landsretsafgørelse i torsdags slog fast, at parlamentet får det sidste ord om, hvornår en formel afskedsdialog med EU skal indledes.

Theresa May advarer parlamentsmedlemmer mod at bruge anledningen til at underminere resultatet af folkeafstemningen i juni og blokere for udmeldingen af EU.

- Resultatet var klart. Det var legitimt. Parlamentsmedlemmer og andre, som beklager resultatet, er nødt til at acceptere, hvad folket har bestemt, skriver May i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet NTB.

Torsdag meddelte retspræsidenten for landsretten i London, at beslutningen om at aktivere traktatens artikel 50 om udmeldelse skal igennem parlamentet.

Afgørelsen fra High Court er et stort nederlag for den britiske premierminister, som hidtil har fastholdt, at regeringen kan indlede udmeldelsesprocessen uden om parlamentet.

Den britiske regering har da også anket afgørelsen fra landsretten til Højesteret. Det ventes, at sagen bliver behandlet i december.

Artikel 50 omhandler og udstikker retningslinjer for et medlemslands udtrædelse af unionen. Når artikel 50 sættes i gang, er der i første omgang to år til at forhandle forholdet på plads.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: 11 timer inde i ekstremt...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Anders Fogh med hård udmelding: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx