Af Benjamin Krogh - 30/08-15 12:18

Tre EU-lande hasteindkalder til møde om migrationskriseTre EU-lande hasteindkalder til møde om migrationskrise

Regeringerne i Berlin, Paris og London kræver "konkrete tiltag" fra EU mod migrationskrisen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Tyskland, Frankrig og Storbritannien har søndag hasteindkaldt til et EU indenrigs- og justitsministermøde for at søge konkrete foranstaltninger til at løse den optrappede migrationskrise i Europa, skriver nyhedsbureauet AFP.

I en fælles udtalelse fra indenrigsministrene fra de tre lande står der, at landene har anmodet Luxembourgs EU-formandskab om et møde indenfor to uger med det formål at finde "konkrete tiltag" rettet mod den nuværende krise.

Samtidig med indkaldelsen til mødet skælder den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, ud på nogle af de østeuropæiske medlemmer af EU.

Fire varetægtsfængslet i sag om 71 døde flygtninge
Fire varetægtsfængslet i sag om 71 døde flygtninge

- Jeg finder det skandaløst, når jeg ser på et antal af europæiske lande - særligt mod øst - som ikke accepterer kvoter af migranter, siger han til radiostationen Europe One.

Fredag offentliggjorde FN's flygtningehøjkommissariat, UNHCR, at det anslår, at antallet af migranter, der har forsøgt at passere Middelhavet for at komme ind i Europa, har passeret 300.000.

Derudover forsøger mange migranter at passere gennem Balkan-landene ved hjælp af menneskesmuglere. Torsdag blev en lastbil med migranter fundet i Østrig med 71 - heriblandt fire børn og otte kvinder - døde migranter i lastrummet.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Anklager: Menneskesmuglere skal fængsles i en måned

LÆS OGSÅ: Fire børn og otte kvinder er blandt 71 døde i lastbil

LÆS OGSÅ: Ungarsk politi: Tre er anholdt efter tragedie i Østrig

LÆS OGSÅ: Værre end frygtet: Over 70 er fundet døde i lastvogn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx