Af - 07/10-15 06:30

Ekspert: Russiske bomber sender flere syriske flygtninge mod DanmarkEkspert: Russiske bomber sender flere syriske flygtninge mod Danmark

Den nye koalition med Rusland i spidsen, der officielt bekæmper Islamisk Stat i Syrien, er ifølge Syrien-ekspert en kæmpe eskalering af konflikten og vil med al sandsynlighed sende flere flygtninge mod Danmark.

storybild

Rusland bombede i går den historiske by Palmyra og ramte tre Islamisk Stat-våbendepoter. (Billede: Polfoto)

De mange bombardementer, som russerne har udført over Syrien siden onsdag i sidste uge, er ifølge Syrien-ekspert en optrapning af de problemer, som landet har kæmpet med i den fire år lange og særdeles blodige borgerkrig:

- Det vi ser russerne og iranerne lave lige nu, hvor de ikke kun bomber Islamisk Stat, men også andre oprørsgrupper, er en kæmpe eskalering af konflikten i Syrien, siger seniorforsker ved Dansk Institut For Internationale Studier, Helle Malmvig.

Ekspert: Danske missioner i Syrien er farligere end i Irak
Ekspert: Danske missioner i Syrien er farligere end i Irak

Over for metroxpress understreger hun, at den nye, russisk-ledede koalition i Syrien med Iran og Irak efter al sandsynlighed vil sende flere mennesker på flugt.

- Uden, at der er tal, der viser noget med sikkerhed, er min formodning, at flygtningestrømmen kun vil tage til. Mange syrere flygter internt i landet fra by til by og senere til nabolandene. Men her er situationen så uholdbar, fordi der mangler mad og medicin, og det tvinger dem til at rejse videre, siger Helle Malmvig og fastslår, at vi højst sandsynligt herhjemme vil se flere syriske flygtninge krydse den danske grænse:

- Presset op igennem Europa vil fortsætte, fordi nabolandene ikke kan tage flere ind. Og det betyder, at der er flere, som vil søge mod Danmark, selvom det ikke er her, de primært søger hen, siger hun og henviser til mere 'populære' lande som Sverige og Tyskland.

Kreml: Ingen russiske landtropper skal til Syrien
Kreml: Ingen russiske landtropper skal til Syrien

DF lover ikke et ja til danske bomber i Syrien
DF lover ikke et ja til danske bomber i Syrien

Den vestligt ledede koalition med USA i spidsen har flere gange bedt Rusland om at indstille angrebene, da man frygter, at de russiske bomber rammer civile samt oppositionsgrupper, der kæmper mod Syriens præsident Bashar al-Assad.

Den bøn er dog ikke nået til Kreml, og i går bombede russerne atter løs og ramte den historiske by Palmyra, hvor tre IS-våbendepoter blev beskadiget.

Rusland rammer IS i historiske Palmyra i Syrien
Rusland rammer IS i historiske Palmyra i Syrien

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx