Af Ritzau - 05/07-16 19:25

Republikansk leder langer hårdt ud mod FBI i Clinton-sagRepublikansk leder langer hårdt ud mod FBI i Clinton-sag

Paul Ryan fra Repræsentanternes Hus mener FBI's afgørelse i sag om e-mail kan danne frygtelig præcedens.

storybild

FBI's undersøgelsen afdækker meget klart, at Clinton førte det amerikanske folk bag lyset, siger formanden i Repræsentanters Hus, republikaneren Paul Ryan, som er skuffet over FBI-indstilling. (Billede: Scanpix/Chip Somodevilla)

Den republikanske leder af Repræsentanters Hus langer hårdt ud efter FBI's anbefaling om at skåne tidligere udenrigsminister Hillary Clinton mod tiltale i en sag om e-mail.

- Afvisningen af tiltale mod Clinton for hensynsløs fejlhåndtering og videreformidling af informationer om national sikkerhed vil sætte en frygtelig præcedens, siger Paul Ryan i en udtalelse.

Det amerikanske forbundspolitis direktør, James Comey, nævnte under et pressemøde tirsdag blandt andet, at den demokratiske præsidentkandidat har undladt at videregive tusindvis af e-mail til undersøgelsen. Tre af disse indeholdt følsomme oplysninger.

FBI indstillede ikke desto mindre til justitsministeren, at der ikke bør rejses tiltale.

Den beslutning er Ryan utilfreds med.

- Undersøgelsen afdækker meget klart, at Clinton førte det amerikanske folk bag lyset, da hun blev konfronteret med sine kriminelle handlinger, siger republikaneren.

Sagen har været en potentiel bombe under Clintons drøm om at blive præsident Barack Obamas afløser.

En talsmand for den demokratiske præsidentkandidat siger efter FBI-indstillingen, at lejren er tilfreds med beslutningen.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx