Af Ritzau - 28/10-16 23:18

USA-kender: Usikkert om Clinton kan tabe valg på nye mailsUSA-kender: Usikkert om Clinton kan tabe valg på nye mails

Genåbning af sag om Clinton-mails, skader den demokratiske kandidat, men usikkert, hvor meget, siger redaktør.

storybild

Det er stadig ikke sikkert, hvilke betydning nye mails i sagen om præsidentkandidat Hillary Clintons brug af privat e-mail får for valgkampen. Det vurderer USA-kender Anders Agner Pedersen, der er redaktør på netmediet Kongressen.com. (Billede: Reuters/Brian Snyder)

Der er ingen tvivl om, at FBI's genåbning af sagen om Hillary Clintons brug af en privat e-mail, er dårligt nyt for den demokratiske præsidentkandidat.

Sådan siger USA-kender Anders Agner Pedersen, der er redaktør på netmediet Kongressen.com og lige nu befinder sig i Washington.

Alligevel er det endnu usikkert, hvilken betydning sagen får for kampen om den amerikanske præsidentpost.

- Om det er noget, der er alvorligt, er endnu ikke offentliggjort. Derfor er der en stor faktor af ubekendthed i forhold til denne sag.

- Men det er klart, at på et tidspunkt, hvor hun bare skulle holde sig på vejen, er det selvfølgelig irriterende, at den kommer igen, siger Anders Agner Pedersen.

Chefen for FBI, James Comey, forklarer, at sagen om Clintons mails bliver genoptaget, fordi der er dukket nye mails op relateret til sagen.

Det er dog endnu ikke sikkert, hvor stor betydning de nye oplysninger har, og hvor længe sagen nu skal undersøges.

De nye mails dukker op kort tid før 8. november, hvor amerikanerne skal til stemmeurnerne. Clinton er dog i meningsmålinger langt foran Republikanernes kandidat, Donald Trump.

Derfor er det usikkert, om sagen kan nå at ændre noget, vurderer USA-kenderen.

- Det er klart, at det er en dårlig sag for Clinton, og det er måske noget nær den sidste chance Trump har for at kunne angribe hende for alvor.

- Men om det er tilstrækkeligt til at ændre ret meget, det er usikkert, siger Anders Agner Pedersen.

Mail-sagen går tilbage til Clintons tid som udenrigsminister, hvor hun blandt andet brugte en privat mailkonto til at kommunikere i embeds medfør.

Clinton så ellers ud til at slippe for at blive retsforfulgt, da USA's justitsminister, Loretta Lynch, efter indstilling fra FBI lukkede den omstridte sag i sommer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx