Af - 19/11-15 19:08

Skole forbyder 7-årig blind pige at gå med stokSkole forbyder 7-årig blind pige at gå med stok

En syvårig blind pige må klare sig uden sin blindestok i skolen. Skolen har nemlig forbudt hende at bruge den, da lærere og elever risikerer at falde over stokken.

Bildstrecke im Grossformat »
Lily-Grace Hooper begyndte at bruge sin blindestok i skolen i april. Selvom Lily-Grace Hooper begyndte at bruge en ægte blindestok i april, fandt hun allerede kort før jul sidste år på at bruge en gavepapirsrulle til at hjælpe sig med at komme rundt i huset. Hendes mor, Kristy Hooper, kalder stokken for 'en udvidelse af sin datters arm'. Lily-Grace Hooper fik et slagtilfælde få dage efter, hun blev født, hvilket gik ud over hendes syn. Efter slagtilfældet blev hun blind i hendes højre øje, mens hun på det venstre kun kan se lys og farver. I skolens risikovurderingen står der, at Lily-Grace Hooper burde have fuld voksensupport, og at hun bør bruge gelændere til at navigere på skolen. I skolens risikovurdering bliver Lily-Grace Hooper også bedt om at gå forsigtigt over alle overflader - især over brosten og våde kloakdæksler. Men altså uden brug af hendes nuværende blindestok. Lily-Grace Hoopers mor forstår ikke, hvorfor skolen pludselig har den holdning til blindestaven. Hun fortæller, at hendes datter meget hurtigt har taget blindestaven til sig, og at datteren har brug for den, når hun drager til skole, på gåture, på legepladsen og når hun er i skolen. Hambrook Primary School, der er Lily-Grace Hoopers skole, siger, at Lily-Grace Hooper ikke er blevet forbudt at bruge stok på skolen, men at skolen som en midlertidig løsning har bedt familien og Lily-Grace Hooper om ikke at bruge stokken, indtil de har mødtes med forældrene og fundet en permanent løsning. Skolen udmelder, at de oprindeligt havde håbet, at blindestoks-problemet blev løst inden for en dag eller to. Sarah Murray, der er grundlægger af foreningen Common Sense Canes, siger, at det, som Lily-Grace Hooper og hendes familie står overfor, er 'absolut nonsens' fra skolens side. De mener, at et blindt barn har brug for at være uafhængig allerede fra en ung alder, og det hjælper Lily-Grace Hoopers blindestok hende med at være.

Klik dig gennem galleriet, og få uddybet, hvad der står i skolens risikovurdering af Lily-Grace Hoopers situation.

I en mørk og sort verden bruger blinde, syv-årige Lily-Grace Hooper sin blindestok til at finde rundt med.

Men det skal være slut nu. I hvert fald hvis det står til hendes skole, Hambrook Primary School, som ligger i den engelske by Bristol. Det skriver engelske The Telegraph.

Skolen har forbudt hende at bruge blinde-stokken, fordi de mener, at den udgør en potentiel sikkerhedsrisiko, fordi lærerne og eleverne kan falde over den.

Men Lily-Grace Hoopers mor, Kristy Hooper, er uforstående over for, at den lille pige ikke længere må bruge sit mest vigtige hjælpe-redskab på sin skole:

- Når skolen fortæller mig, at hun ikke længere må tage sin stok med i skole, så tænker jeg, at det her simpelthen er sundheds- og sikkerhedsregler, der er løbet løbsk, siger Kristy Hooper.

Lavt selvværd: Unge blinde burer sig inde i deres hjem
Lavt selvværd: Unge blinde burer sig inde i deres hjem

Det er helt latterligt. Hvis du tog en blindestok fra en blind voksen, ville du sige, at det var diskrimination. Det samme gælder her.
Det siger Kristy Hooper, der er Lily-Grace Hoopers mor.

Skolen melder i stedet ud, at Lily-Grace Hooper konstant skal have en voksen støtte omkring sig.

Andreas fik sit ansigt ødelagt: Gerningsmanden kastede syre på den forkerte
Andreas fik sit ansigt ødelagt: Gerningsmanden kastede syre på den forkerte

Men det vil fjerne pigens selvstændighed. Det er pigens mor, Kristy Hooper i hvert fald nervøs for. Hun siger blandt andet, at hun er bange for, at en hjælper vil betyde, at Lily-Grace Hooper er mindre sammen med de andre elever.

Kristy Hooper forstår ikke, hvor dette forbud pludselig kommer fra.

Hun fortæller, at hendes datter har ikke haft nogen problemer med nogen af ​​de andre elever, og at ingen af ​​forældrene har klaget over Lily-Grace Hooper og hendes blindestok. Tværtimod har elever og forældre faktisk været meget støttende.

Han mistede synet: Derfor skal du tage kontaktlinserne ud, når du sover
Han mistede synet: Derfor skal du tage kontaktlinserne ud, når du sover

Skolen er kommet frem til forbuddet, efter de har foretaget en såkaldt "risikovurdering" af de andre elever og lærers sikkerhed.

Jeg er rasende. Hvad med sundheden og sikkerheden for min pige? Jeg kan lide skolen, det er en god skole, men dette er virkelig meget dårlig rådgivning.
Det siger Lily-Grace Hoopers mor, Kristy Hooper.

Både foreningen Blind Children UK og Common Sense Canes mener, det er en fjollet beslutning fra skolens side. De pointerer, at det er ekstremt vigtigt for et blindt barn at lære at begå sig blandt andre, at kunne klare sig selv og opnå selvstændighed.

Blind hund blev ved med at støde ind i ting: Ejere kom på kreativ løsning
Blind hund blev ved med at støde ind i ting: Ejere kom på kreativ løsning

LÆS OGSÅ: Kendt film-dværg om handicap: Stop med at være så forbandet korrekt

LÆS OGSÅ: Bedste venner: Blind hund har sin egen førerhund

LÆS OGSÅ: Bedste venner: Blind hund har sin egen førerhund

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx