Af - 29/01-14 10:10

Nyt gennembrud i Maddie-sagen: Britisk politi allerede i PortugalNyt gennembrud i Maddie-sagen: Britisk politi allerede i Portugal

Bogen om den lille pige, Madeleine McCann, ser ud til at få endnu et kapitel.

storybild

Madeleine McCann forsvandt i 2007 under en ferie i Portugal. I 2012 gav politiet dette bud på, hvordan hun vil se ud i dag, hvis hun stadig er i live. (Billede: AP/Polfoto)

Det var ikke for sjov, da Scotland Yard tidligere på måneden annoncerede, at man ønskede portugisisk tilladelse til at anholde tre konkrete mistænkte i sagen om den forsvundne Madeleine McCann.

Scotland Yard er nemlig nu ankommet til Portugal og er dermed millimeter fra at foretage de første anholdelser i årevis.

Treårige Madeleine McCann forsvandt sporløst i Praia da Luz i Algarve-regionen i det sydlige Portugal den 3. maj 2007, hvad der skete med den lille pige har siden været et mysterium. Men nu kan svaret være tæt på.

Ekspert: Så tæt er politiet på Maddie
Ekspert: Så tæt er politiet på Maddie

Det britiske politi har ifølge avisen The Mirror allerede afholdt et fire timer langt møde med det portugisiske politi, og der er stadig den hurdle, at man mangler tilladelsen, før man må foretage anholdelser i landet.

Helt konkret jagter man tre indbrudstyve, man har fundet frem til huserede i området, hvor den lille pige forsvandt. Inden Madeleins forsvinden havde trioen begået indbrud i en ferielejlighed i Praia da Luz, Algarve, hvor der lå et lille barn og sov. Her blev de forstyrret af barnets forældre og flygtede.

Gennembrud i Madeleine-sagen: Anholdelser på vej
Gennembrud i Madeleine-sagen: Anholdelser på vej

Portugisisk politi mente ikke, at der var grund til at undersøge det indbrud nærmere efter Madeleine McCanns forsvinden, men det mener Scotland Yard.

En kilde tæt på McCann-forældrene siger til The Mirror:

- Det er klart, at det har betydning, at politiet nu er i Portugal. Kate og Gerry (forældre til Madeline McCann, red.) vil være på nåle, imens de afventer, hvad der sker, siger vennen af familien.

- Det er gode nyheder i jagten på Madeleine. Det må betyde, at politiet har til hensigt at arrestere og tale med X, Y eller Z (de tre indbrudstyve, red.).

Er nye opkald nøglen til opklaring af Madeleine-sag?
Er nye opkald nøglen til opklaring af Madeleine-sag?

Scotland Yard fandt frem til tyvene ved at isolere telefonaktiviteten i området. Data viste, at de tre personer ringede ualmindeligt meget til hinanden i timerne efter Madeleines forsvinden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Langt fra VM-form: Bendtner får hård...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Ny modedille vakte opsigt på sociale...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx