Af Lars Dinesen - 15/11-15 21:16

Obama og Putin talte om Syrien på 35 minutters kaffemødeObama og Putin talte om Syrien på 35 minutters kaffemøde

Kreml: Tonen i drøftelser mellem Obama og Putin var "konstruktiv" til trods for meningsforskelle.

storybild

Billede fra mødes imellem de to statsledere. (Billede: Polfoto/AP/cem Oksuz)

USA's præsident, Barack Obama, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, enedes søndag om, at sikre FN en rolle i bestræbelserne på at få bragt blodsudgydelserne i Syrien til en afslutning.

De to ledere mødtes til drøftelser over kaffe i forbindelse med G20-topmødet i Tyrkiet.

- Samtalen varede omkring 35 minutter og var centreret omkring bestræbelserne på at få afsluttet konflikten i Syrien, siger en amerikansk regeringsembedsmand og henviser til, at bombe- og skudangrebene i Paris umiddelbart før topmødet havde understreget, hvor stor betydning det har at få stoppet borgerkrigen.

Det russiske præsidentkontor, Kreml, siger om drøftelserne mellem Obama og Putin, at "meningsforskelle består, men tonen under mødet var konstruktiv".

Ban Ki-moon: Sjældent vindue for løsning i Syrien
Ban Ki-moon: Sjældent vindue for løsning i Syrien

En ledende embedsmand fra den russiske delegation i Tyrkiet siger, at lederne fra G20-landene formentlig vil diskutere den syriske leders, præsident Bashar al-Assads, skæbne ved et møde sent søndag.

- Jeg tror, at det sker nu, siger Svetlana Lukasj fra den russiske delegation til journalister i den tyrkiske kystprovins Antalya, da hun blev blev spurgt, om Assads fremtid er på dagsordenen.

Mødet mellem Obama og Putin er det første, siden Ruslands luftangreb i Syrien blev indledt.

Kerry: Der skal mere tempo i forhandlingerne om Syrien
Kerry: Der skal mere tempo i forhandlingerne om Syrien

Obama og Putin var enige om, at der skal føres forhandlinger i regi af FN, og at der skal etableres våbenhvile og et overgangsstyre.

Kurdiske peshmerga-soldater har i de seneset dage vundet en strategisk vigtig by i Irak efter at have fået massiv støtte fra amerikanskledede luftangreb. Kurderne har genindtaget byen Sinjar fra Islamisk Stat og dermed afskåret en meget vigtig forsyningslinje til Syrien.

127 døde: Islamisk Stat tager skylden for blodige angreb i Paris
127 døde: Islamisk Stat tager skylden for blodige angreb i Paris

Islamisk Stat er forhindret i at bruge landevej 47 som forsyningslinje og som indirekte forbindelse mellem Mosul i Irak og Raqqa i Syrien, som er Islamisk Stats selvudnævnte hovedstad.

LÆS OGSÅ: Angreb i Paris har været under opsejling længe

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx