21/07-14 08:26

Flere end 500 palæstinensere dræbt i GazaFlere end 500 palæstinensere dræbt i Gaza

Yderligere 16 lig er blevet fundet efter en af de mest dødbringende dage i Gazastriben i flere år.

storybild

Yderligere 16 lig er blevet fundet efter en af de mest dødbringende dage i Gazastriben i flere år. (Billede: Polfoto)

Antallet af dræbte palæstinensere i Gazastriben har mandag morgen rundet 500 i den tilspidsede konflikt mellem Israel og Hamas.

Mindst 500 mennesker er blevet slået ihjel i den palæstinensiske enklave ved Middelhavet, fortæller en talsmand for redningstjenesten i Gazastriben, efter at ligene af yderligere 16 palæstinensere er blevet fundet.

Palæstinenserne kræver hastemøde i FN's Sikkerhedsråd
Palæstinenserne kræver hastemøde i FN's Sikkerhedsråd

Hamas: Vi har taget israelsk soldat som gidsel
Hamas: Vi har taget israelsk soldat som gidsel

Ligene blev opdaget i ruinerne af et hus, der var ramt af bomber fra Israels luftvåben, som i omkring to uger har jagtet militante palæstinensere fra Hamas, der styrer selvstyreområdet.

Ifølge redningstjenesten blev de 16 palæstinensere dræbt i Khan Yunis søndag, som var en af de mest blodige dage i Gazastriben i årevis.

Obama i samtale med Netanyahu: Bekymret over dræbte
Obama i samtale med Netanyahu: Bekymret over dræbte

Kort efter meddelelsen fra den palæstinensiske redningstjeneste oplyser Israels militær, at israelske styrker har dræbt mindst 10 palæstinensiske militante, der mandag morgen forsøgte at komme ind i Israel gennem hemmelige tunneler.

- For kort tid siden blev to terrorgrupper opdaget, da de var på vej fra det nordlige Gaza ind i Israel, siger en talsmand fra militæret ifølge Reuters.

Største tab i årevis: 13 israelske soldater dræbt søndag
Største tab i årevis: 13 israelske soldater dræbt søndag

Israel accepterer kortvarig våbenhvile i Gaza
Israel accepterer kortvarig våbenhvile i Gaza

Det israelske luftvåben ramte en af de palæstinensiske grupper, mens soldater på landjorden angreb den anden gruppe. Militæret vil ikke oplyse, om israelske soldater blev dræbt i kampene.

Mandag blev ligene af en familie på ni fundet dræbt i Gazastriben. Syv af de omkomne var børn. Familien blev udslettet, da de blev ramt af israelske bomber i deres hjem, fortæller redningstjenesten.

Tusindvis af palæstinensere er desuden på flugt fra bombardementerne, som har taget til i styrke hen over weekenden.

Otte danskere: Hjælp os ud af Gaza, nu!
Otte danskere: Hjælp os ud af Gaza, nu!

Alene søndag blev over 100 mennesker slået ihjel - heriblandt mange kvinder og børn - under et langvarigt angreb fra israelske kampvogne i Shejaia-kvarteret i det nordøstlige Gaza.

Det palæstinensiske selvstyres præsident, Mahmoud Abbas, erklærede tre dages landesorg og anklagede Israel for at begå en massakre, mens USA's præsident, Barack Obama, krævede en "øjeblikkelig våbenhvile".

FN's Sikkerhedsråd har efter et hasteindkaldt møde natten til mandag dansk tid også opfordret til, at parterne i konflikten lægger våbnene, så flere menneskeliv ikke går tabt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx