Af - 19/05-15 16:27

Jessica fik orm i øjeæblet: Skulle holde sig vågen i en ugeJessica fik orm i øjeæblet: Skulle holde sig vågen i en uge

En ung studerende måtte gennem akut-behandling for ikke at blive blind, da en parasit fra almindeligt postevand gnavede sig ind i hendes øje.

storybild

18-årige Jessica Greaney skulle have øjendråber hver 10. minut i syv dage for at forhindre ormen i at ødelægge hendes øje. (Collage/Polfoto)

Man skal passe på, når man bruger kontaktlinser.

Det lærte 18-årige Jessica Greaney fra Birmingham på den hårde måde, da hun for nylig blev angrebet af en aggressiv parasit, Acanthamoeba Keratitis, som kunne have gjort hende blind på det ene øje eller i værste fald koste hende livet.

Ung kvindes mystiske død skyldes kraftig infektion
Ung kvindes mystiske død skyldes kraftig infektion

Der kom en tilsyneladende uskyldig dråbe postevand med, da hun satte en kontaktlinse i øjet, men en lille orm overlevede turen, og gnavede sig ind i øjeæblet, hvor den var tæt på at gøre hende blind.

Kvinden blev indlagt på hospitalet, hvor hun blev holdt vågen i syv dage, imens sygeplejersker dryppede hende med øjedråber for at dræbe parasitten, skriver The Express.

- Jeg fik en intensiv behandling med øjedråber hvert 10. minut, fordi min hornhinde blev ædt op indefra af parasitten, siger Jessica Greaney til avisen.

Dreng tog Ibuprofen: Han bliver blind om to år
Dreng tog Ibuprofen: Han bliver blind om to år

Jessica Greaney kunne have mistet livet, hvis hun ikke havde modtaget behandling, fordi parasitten i yderste konsekvens kunne have ædt sig ind til hendes rygsøjle, skriver The Express.

Nu advarer hun andre om faren ved kontaktlinser.

- Jeg vil skabe opmærksomhed omkring denne parasit, og sige til folk, at de skal være meget påpasselige med deres kontaktlinser. Hvis så meget som en dråbe vand kommer i kontakt med linsen, kan det skabe problemer. Jeg fik min infektion, bare fordi mine kontaktlinser lå i et glas linsevæske nær håndvasken, siger hun.

LÆS OGSÅ: Mistanke: Oralsex øger risiko for kræft

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx