Af - 17/05-17 17:28

Er det begyndelsen til enden? Trump kræves officielt for en rigsretEr det begyndelsen til enden? Trump kræves officielt for en rigsret

For første gang nogensinde har et medlem af den amerikanske Kongres krævet en rigsretssag mod USA's præsident, Donald Trump.

storybild

(Billede: Scanpix/Michael Reynolds / Pool)

For første gang nogensinde har et medlem af den amerikanske Kongres krævet en rigsretssag mod USA's præsident, Donald Trump.

Det skriver flere internationale medier, herunder The Independent.

Det er det demokratiske medlem af Kongressen Al Green fra Texas, der har besluttet sig for at opfordre til en rigsretssag mod Trump.

Putin: Vi kan fremskaffe optagelse med Trump og russere
Putin: Vi kan fremskaffe optagelse med Trump og russere

I første omgang skrev Al Green på sin Twitter-profil, at han, når han senere på dagen skulle tale i Kongressen, ville opfordre til at indlede rigsretssagen.


Tweetet fra Al Green blev hurtigt ekstremt populært på det sociale medier og er i skrivende stund blevet retweetet mere end 11.000 gange og liket mere end 20.000 gange.

Al Green fulgte efterfølgende op på sit tweet ved at gøre det, han havde sagt, han ville gøre.

Medie: Trump bringer israelsk spions liv i fare
Medie: Trump bringer israelsk spions liv i fare

Ikke længe efter indtog han gulvet i Repræsentanternes Hus og krævede en rigsretssag mod Donald Trump.

Den nyhed spredte sig også hurtigt.


Da han fik taletid i Repræsentanternes Hus, sagde Al Green følgende:

- Det er, hvor jeg står. Jeg kan ikke flyttes. Præsidenten må for en rigsret. Det amerikanske folk deltager ikke kun i demokratiet på valgdagen. Jeg taler til det amerikanske folk. Det er på tide at fortælle os, hvor du står. Det er på tide, sagde Al Green.

Nye Trump-historier sender dollaren længere ned
Nye Trump-historier sender dollaren længere ned

Kravet om en rigsretssag mod Donald Trump kommer efter nogle voldsomme dage for præsidenten. Først besluttede han sig for at fyre FBI's direktør James Comey. Efterfølgende skiftede forklaringen om årsagen til fyringen adskillige gange.

Ikke længe efter havde Donald Trump besøg af den russiske udenrigsminister Sergey Lavrov. Under det møde skulle Trump have delt strengt fortrolige oplysninger med Lavrov, hvilket førte til kritik af præsidenten.

Men det, der for alvor har fået det præsidentielle korthus til at ryste, var, da New York Times få dage efter fyringen af James Comey kunne beskrive, at Trump angiveligt skulle have bedt Comey, da han fortsat var leder af FBI, om at stoppe efterforskningen af eventuelle russiske bånd mellem den netop afskedigede nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn og Rusland.

Kontroversiel filmskaber laver film om Trump
Kontroversiel filmskaber laver film om Trump

New York Times skal have fundet noter fra Comey, hvor han beskriver, at Trump - efter fyringen af Flynn tidligere på året - bad Comey om at stoppe efterforskningen af netop Flynn.

Netop den russiske forbindelse til Trumps administration har længe været et stort problem for Trump, og der arbejdes fortsat på at få en efterforskning op at stå.

LÆS OGSÅ: Fyret FBI-chef: Trump bad mig droppe Flynn-undersøgelse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpebeløb: Nyt sommerhus på markedet...
bt.dk
Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Bendtner matchvinder i Super Cup:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx