26/08-14 13:02

Ukraine afviser russisk forklaring om faldskærmssoldaterUkraine afviser russisk forklaring om faldskærmssoldater

Tilfangetagne russiske faldskærmssoldater var på en specialmission i Ukraine, lyder det fra Kijev.

storybild

Petro Porosjenko (Billede: Polfoto)

Ukraine militær siger tirsdag, at en gruppe russiske faldskærmstropper, der mandag krydsede grænsen til Ukraine, var på en "specialmission".

Dermed modsiger ukrainerne en tidligere melding fra en kilde i det russiske forsvarsministerium, der ifølge flere russiske nyhedsbureauer siger, at soldaternes tilstedeværelse på ukrainsk territorium var en fejl.

- Det var ikke en fejl, for de var ude på en specialmission, siger det ukrainske militærs talsmand, Andrij Lysenko, til ukrainsk tv.

Lysenko siger samtidig, at prorussiske separatister er i færd med at angribe byen Novoazovsk nær grænsen til Rusland "i netop dette øjeblik", og at ukrainske styrker har uskadeliggjort 12 af oprørernes pansrede køretøjer i området.

Samtidig hævder Lysenko, at russiske MI-24 helikoptere mandag angreb en ukrainsk grænsepost, hvor fire ukrainske grænsevagter blev dræbt.

Senere tirsdag mødes den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, med Ruslands præsident, Vladimir Putin, i Hvideruslands hovedstad Minsk.

Porosjenko er tirsdag middag ankommet til Minsk, hvor han nu holder et forberedende møde med en række topfolk fra EU-Kommissionen, heriblandt udenrigschef Catherine Ashton.

De deltager sammen med medlemmerne af Den Eurasiske Toldunion, der ud over Rusland består af Hviderusland og Kasakhstan, også i topmødet.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt klubskifte på vej? Superbomber...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
DMI advarer om voldsomt vejr - sne på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx