Af - 08/01-14 21:33

YouTube-klip med dansk forfatter hitter i BrasilienYouTube-klip med dansk forfatter hitter i Brasilien

Et Aftenshowet-interview med forfatteren Knud Romer har fået portugisiske undertekster og er blevet set mere end 180.000 gange på YouTube.

storybild

Den danske forfatter Knud Romer kunne godt tænke sig at få dokumentarfilmen om afskeden med hans far til Brasilien, efter at et interview om filmen er blevet populært i det sydamerikanske land. (Billede: Polfoto/Carsten Snejbjerg/arkiv)

Dansk tv er ganske populært i udlandet i disse år, men det er trods alt sjældent, at et simpelt nyhedsindslag får næsten 184.000 visninger i udlandet.

Ikke desto mindre er netop det sket for et interview fra Aftenshowet med forfatteren Knud Romer. Indslaget har fået portugisiske undertekster, og er gået viralt i Brasilien.

Interviewet handler om dokumentarfilmen 'Et Blad falder til Himlen', som følger Knud Romers afsked med sin demente far.

Her skal kur mod demens være klar!
Her skal kur mod demens være klar!

- Min skammens dag var, da jeg måtte opgive at passe på min far, som han har passet på mig hele sit liv, siger Knud Romer i interviewet.

- Vi bliver udgrænset og isoleret på randen af samfundet i et lille hamsterbur på 20 kvadratmeter, hvor der lugter af urin og vi får udkogte grøntsager. Hvor vi sidder fuldstændig mutters alene, siger han videre i interviewet, hvor han er meget kritisk over for velfærdssamfundet, som ifølge ham bliver udsultet af effektiviseringer – ikke mindst i kølvandet på finanskrisen.

Ældre har det bedst i Sverige og Norge - DK sakker bagud
Ældre har det bedst i Sverige og Norge - DK sakker bagud

Netop det er også årsagen til, at folk i udlandet lytter til den danske forfatters ord, vurderer han selv:

- Det er helt klart finanskrisen, som gør, at folk på den anden side af jorden kan forholde sig til det – krisen er jo global, og der har været meget store, nærmest revolutionære demonstrationer i Brasilien på grund af reduktionen af velfærdsydelser, som er minimale i forvejen. Konsekvenserne har været de samme overalt og har også ramt middelklassen hårdt, siger Knud Romer i dag til mx.dk.

Protester i Brasilien breder sig - også til Danmark
Protester i Brasilien breder sig - også til Danmark

Manden bag oversættelsen er brasilianske Jesper Sampaio, der forstår dansk og har lagt videoklippet på YouTube.

- Interviewet med Romer var noget af en øjenåbner for mig, og derfor besluttede jeg at skrive portugisiske undertekster til det, fortæller han til mx.dk, og tilføjer, at mange i Brasilien og Portugal interesserer sig for de emner, interviewet omhandler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nadia Shila sagsøger hospital:...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Snapchat gjorde grin med Rihanna:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx