Af Ritzau - 10/11-16 17:39

Trump vil mødes med britisk leder hurtigst muligtTrump vil mødes med britisk leder hurtigst muligt

Trump og Theresa May vil bygge videre på det "særlige forhold" mellem Storbritannien og USA.

storybild

Donald Trump understregede i en telefonsamtale torsdag med den britiske premierminister, Theresa May, at han ønsker at bygge videre på det "særlige forhold", der består mellem Storbritannien og USA. (Billede: Reuters/Pool)

Den britiske premierminister, Theresa May, har torsdag talt i telefon med Donald Trump. Hun siger i en skriftlig udtalelse, at hun ser frem til at arbejde sammen med ham.

Mays kontor oplyser, at Trump i samtalen understregede, at han ønsker at bygge videre på det "særlige forhold", der består mellem Storbritannien og USA.

- Trump inviterede Theresa May på et besøg hos ham så hurtigt som muligt, hedder det.

- May og Trump er enige om, at det amerikansk-britiske forhold er meget vigtigt og meget specielt, og det vil være en prioritet hos dem begge at bygge videre på det, lyder det videre med tilføjelsen:

- Trump fremhævede sine nære og varme personlige relationer til Storbritannien, og han erklærede sig overbevist om, at det særlige venskab vil blive stadig mere styrket.

May blev udnævnt til premierminister, kort efter at Storbritannien ved en folkeafstemning i juni stemte for en udtræden af EU.

Hun understregede over for Trump, at også briterne ønsker at styrke bilateral handel og investeringer i samarbejdet med USA.

Den britiske premierminister sagde onsdag i en kommentar til udfaldet af præsidentvalget, at briterne og amerikanere vil fortsætte deres "langvarige og særlige forhold, som er baseret på frihed, demokrati og handel."

Den britiske regering arbejder på et første udkast, der kan udløse de formelle forhandlinger om Storbritanniens exit fra EU - det såkaldte brexit.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx