Af - 06/05-16 18:00; Opdateret: 06/05-16 20:33

Christine gik shop-amok for 22 millioner kroner - så gik det galtChristine gik shop-amok for 22 millioner kroner - så gik det galt

En ung kvinde opdagede et bundløst hul på sin konto - og så gik hun shop-amok.

Bildstrecke im Grossformat »

I et år levede 21-årige Christine Jiaxin Lee i sus og dus i Australien, hvor hun shoppede for millioner af kroner, som hun ikke havde.

Det kunne lade sig gøre, fordi hendes bank, Westpac, ved en fejl havde givet hende et ubegrænset overtræk - hvilket resulterede i, at den unge kvinde brugte mere end 22 millioner kroner på under et år.

Kvinde shopper løs efter lotterigevinst - så indser hun ét STORT problem
Kvinde shopper løs efter lotterigevinst - så indser hun ét STORT problem

Det hele endte dog brat i onsdags, hvor den unge kvinde blev anholdt i lufthavnen i Sydney på vej til sit hjemland, Malaysia, skriver Sydney Morning Herald. Få uger forinden var der blevet udsendt en arrestordre på kvinden, efter banken opdagede, hvad der var sket.

Ifølge politiet i Australien åbnede Christine Jiaxin Lee en konto hos Westpac kort før hun fyldte 18 i 2012. Det var dog først i juli 2014, at hun begyndte at udnytte sin bundløse kredit - men så gik det også stærkt. På under et år frem til april 2015 formåede hun at bruge 4.653.333,02 australske dollar, hvilket svarer til lidt over 22 millioner kroner.

Knap fem millioner kroner gik til dyre håndtasker og andre luksusting, mens det endnu ikke har været muligt at finde ud af, hvad de resterende 15-16 millioner kroner er blevet brugt på.

Se det tankevækkende eksempel: Hvorfor er t-shirten til kvinder dyrere?
Se det tankevækkende eksempel: Hvorfor er t-shirten til kvinder dyrere?

Dog havde hun ved sin anholdelse adresse i en luksuslejlighed i New South Wales med en husleje på omkring 3.750 kroner om ugen.

Kan gå fri
Men selv om Christine Jiaxin Lee er blevet anholdt, så er der nu tvivl om, hvorvidt hun overhovedet har begået en forbrydelse.

Anklagerne mod hende lyder på, at hun på uærlig vis har bedraget sig til finansielle midler og bevidst draget nytte af dem. Dommer Lisa Stapleton, der i går løslod kvinden mod kaution, ser imidlertid anderledes på sagen:

- Det er ikke udbyttet af en kriminalitet. Det er penge, vi alle drømmer om, sagde hun i retten.

Unge piger bruger op til 18.000 kroner på skoletasker
Unge piger bruger op til 18.000 kroner på skoletasker

Christine Jiaxin Lees forsvarer Fiona McCarron påpegede desuden, at politiet ville have svært ved at bevise, at hun gjorde noget kriminelt, da hun brugte pengene. Det gav dommeren hende ret i:

- Hun har ikke taget penge fra dem (banken, red.) - de gav hende dem, lød det.

Uanset hvad slipper Christine Jiaxin Lee dog ikke blot med en reprimande. Selv hvis retten finder, at hun er uskyldig, skal hun stadig betale de mange millioner tilbage til banken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kræver VM udsat: Fodboldstjerne...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Folkeskoleelev slår dansk fodboldrekord
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx