Af Ritzau - 10/08-16 10:46; Opdateret: 10/08-16 13:53

Tyskland ransager i jagten på islamistiske ekstremisterTyskland ransager i jagten på islamistiske ekstremister

Tysk politi udførte onsdag morgen flere ransagninger mod mistænkte tilhængere af Islamisk Stat.

storybild

Tysk politi udførte onsdag morgen flere ransagninger mod mistænkte tilhængere af Islamisk Stat. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Bernd Thissen)

Tysk politi har anholdt yderligere en person på mistanke om, at vedkommende har bånd til Islamisk Stat, siger den tyske statsadvokat.

Der er en forbindelse til en 24-årig syrisk asylansøger, som tidligere er blevet anholdt for sin formodede forbindelse til den yderliggående gruppe. Det oplyser indenrigsministeren i delstaten Nordrhein-Westfalen, Ralf Jäger.

Han tilføjer, at den mand, der er anholdt onsdag, er mistænkt for "voldshandlinger" i Syrien og at der ikke er noget der tyder på, at der er konkrete planer om at udføre et angreb i Tyskland.

Jäger afviser samtidig forlydender i medierne om, at den 24-årige asylansøger, der blev anholdt fredag, skulle have haft planer om at angribe åbningskampen i den tyske Bundesliga senere på måneden.

- Der var ingen konkrete planer om et angreb i Nordrhein-Westfalen, særligt ikke imod Bundesligaen, siger han ifølge Reuters på en pressekonference.

Politiet ransagede onsdag morgen adresser hos tre formodede islamistiske ekstremister.

Aktionerne fandt sted i byerne Dortmund, Duisburg og Hildesheim i Nordrhein-Westfalen, oplyser det lokale kriminalpoliti.

Målet for ransagningerne er islamistiske prædikanter, der er mistænkt for at have rekrutteret unge mænd til at kæmpe for Islamisk Stat i Syrien og Irak imellem januar og juli i 2015. Det siger den statslige anklagemyndighed.

Tyskland er blevet ramt af en række angreb i den seneste tid.

Et økseangreb i Würzburg, et skyderi i München, et knivangreb i Reutlingen og en selvmordsbombe i Ansbach har efterladt 13 døde, inklusive tre gerningsmænd, og dusinvis af sårede.

To af gerningsmændene er siden blevet koblet til Islamisk Stat.

Den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière, forventes torsdag at fremlægge en række nye sikkerhedstiltag.

Blandt andet ventes han at foreslå hurtigere hjemsendelse af asylansøgere, der er dømt for kriminalitet, skriver flere tyske medier.

Ministeren planlægger også at gøre det muligt at ophæve den lægelige tavshedspligt lejlighedsvis, så læger kan informere myndighederne, hvis de vurderer, at deres patient kan være til fare for offentligheden.

Mindst to af gerningsmændene bag angrebene i juli viste sig at have haft alvorlige psykiske problemer.

/ritzau/dpa

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx