Af MATHIAS TUXEN, TINIE MAIBØLL - 18/05-17 08:33

Kærlighed besejrer al modgang: Ægtepar smelter hjerter over hele verdenKærlighed besejrer al modgang: Ægtepar smelter hjerter over hele verden

Kærlighed i medgang og modgang. Efter 65 års ægteskab er 90-årige Ahmed og 75-årige Khadijah fra Syrien symbolet på, at kærlighed besejrer alt. Også borgerkrig og livet i en flygtningelejr.

Nu er deres hjerteskærende historie blevet delt mere end 35.000 gange og set af over 1.6 millioner mennesker på kun tre dage. Normalt er det tragiske fortællinger, der dukker op i medierne fra flygtningelejre i det borgerkrigsramte Syrien. Men nu har et ældre, syrisk ægtepar smeltet hjerter verden over med deres hjerteskærende kærlighedshistorie.

Videoen fra Spotlight Syria har rørt mennesker over hele verden. Det er en rørende fortælling om et ældre syrisk ægtepar, som er flygtet fra borgerkrigen i deres hjemland Syrien, men som trods modgang alligevel holder sammen og hylder deres kærlighed til hinanden.

I videoen erklærer 90-årige Ahmed sin kærlighed til sin kone, som sidder ved siden af ham.

»Jeg elsker dig herfra og helt hen til den by,« siger Ahmed og peger ud i horisonten.

»Kun til den by?« spørger Khadijah og griner. »Til den fjerneste by,« svarer han, hvorefter de begge griner kærligt sammen.

Ahmed fortæller, hvordan deres fædre, som var bedste venner, arrangerede deres ægteskab for 65 år siden. De var unge, men lærte at elske hinanden og har været uadskillelige i alle årene, hvor de sammen har bragt otte børn til verdenen.

»Uden nogensinde at diskutere,« fortæller Ahmed. »Hun er mine børns mor, og vi har aldrig nogensinde haft et skænderi,« siger han.

Familiemedlemmer tiltalt for at slå og hælde stearin over børn
Familiemedlemmer tiltalt for at slå og hælde stearin over børn

Parret har boet hele deres liv i et landdistrikt i det vestlige Syrien. I dag sidder de tæt på den tyrkiske grænse i Atmeh flygtningelejren, hvor de har boet de sidste fire år under svære forhold. For selvom ægteskabet og kærlighedens bånd er stærkt, så er det ikke nemme tider, de lever i.

I seks år har borgerkrigen raset i deres hjemland, Syrien, hvor man estimerer, at antallet af dræbte nærmer sig 300.000. Krigen har også drevet 12 millioner syrere på flugt, hvor mange af dem i dag bor i flygtningelejre ligesom Ahmed og Khadijah.

Israelsk minister mener Assad bør likvideres
Israelsk minister mener Assad bør likvideres

De fleste af de syriske flygtninge er internt fordrevne, men mange er også flygtet til nabolande som Jordan, Libanon, Tyrkiet og Irak. De ustabile forhold i landet har også gjort, at Ahmed og Khadijah er blevet adskilt fra deres otte børn, som de nu kun har telefonisk kontakt med.

»Der var engang, hvor vi havde otte børn, som kunne hjælpe os, når vi var syge. Nu har vi ingen,« siger Ahmed.

Videoen er filmet og lagt op på Facebook af nødhjælpsorganisationen, Spotlight Syria, som på deres Facebook-side arbejder for at give krigens ofre en stemme.

USA: Assad-styret brænder ligene af tusindvis af fanger
USA: Assad-styret brænder ligene af tusindvis af fanger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hovedvej flyder med gylle: 'Der...
bt.dk
Børnefødselsdag udviklede sig...
bt.dk
Palle tvunget til at aflyse: Boksere...
bt.dk
Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx