Af - 03/05-16 18:59; Opdateret: 03/05-16 19:26

Søskende arver dødelig sygdom: Kan aldrig sove igenSøskende arver dødelig sygdom: Kan aldrig sove igen

En sjælden og dødelig sygdom gør, at en bror og søster aldrig kan sove igen.

Bildstrecke im Grossformat »

Haley og Lachlan Webb er søskende, og de har begge arvet en livstruende sygdom, der gør, at de ikke længere kan sove, når den går i udbrud, hvilket til sidst vil føre til den sikre død.

Den sjældne sygdom hedder 'Fatal Familial Insomnia (FFI)', og søskendeparret har ingen anelse om, hvornår den vil sætte ind.

LÆS OGSÅ: Medie: Prince døde af denne forfærdelige sygdom

Det er tv-programmet 60 minutes, der fortæller historien om de australske søskende, hvis invaliderende hjernesygdom kun rammer en ud af 10 millioner mennesker, og som der hverken findes behandling eller helbredelse for.

Som navnet antyder, er sygdommen arvelig. og både Haley og Lachlans mor og mormor er døde på grund af manglende søvn efter at være blevet ramt 'Fatal Familial Insomnia'.

LÆS OGSÅ: Anoreksi er måske ikke kun en psykisk sygdom

30-årige Hayley og hendes 28-årige bror Lachlan blev først klar over, at de havde sygdommen som teenagere, da deres bedstemor blev syg.

- I mine unge teenageår, kan jeg huske, at jeg blev klar over, at vi havde en familieforbandelse, siger Hayley Webb til 60 minutes.

LÆS OGSÅ: Har du uregelmæssig menstruation? Så bør du vide dette

Når sygdommen går udbrud, stopper den ens evne til at falde i dyb søvn, og det fører hurtigt til, at man bliver nedbrudt psykisk og fysisk.

- Min bedstemor blev syg og døende. Hun mistede synet, hun havde tegn på demens, hun hallucinerede og mistede evnene til at tale. Til sidst blev hun diagnosticeret med FFI, og det var første gang, vores familie blev bekendt med, at den eksisterede, siger Hayley Webb tv tv-stationen.

LÆS OGSÅ: 27-årig født uden vagina: Nu fortæller hun om sin sygdom

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx