Af - 07/04-16 16:50

HJÆLP: Red Pippis kæledyr før svenskerne afliver detHJÆLP: Red Pippis kæledyr før svenskerne afliver det

Pippi Langstrømpes berømte ara-papegøje risikerer at blive aflivet - medmindre en ny ejer kan overtage den. Har du et stort bur derhjemme?

Bildstrecke im Grossformat »

En gammel filmstjerne-papegøje er blevet 'hovedperson' i en sag mellem en dyrepark i Malmø og de svenske myndigheder.

Det hele kan ende med at koste en ara eller to livet, hvis ikke snart, der sker noget.

- Det er bureaukrati! 'Det står sådan her i vores papirer, og så er det det, der gælder,' siger en trist - og vist også lidt vred - Frank Madsen fra Malmø Reptilcenter, hvor papegøjen tilbringer sit otium.

Papegøjen er den 49 år gamle ara, der blev verdensberømt, da den i 1970'erne var med i børnefilmen 'Pippi Langstrømpe på de syv have'. I filmen hed papegøjen 'Rosalinda', men i virkeligheden hedder den Douglas og sidder stille og roligt i et bur i Malmø Reptilpark sammen med kæresten, Gojan.

Husker du 'Pippi Langstrømpe'? Her er hun i dag
Husker du 'Pippi Langstrømpe'? Her er hun i dag

Lige indtil de svenske myndigheder kom forbi: Jordbruksverkset, en slags svensk naturstyrelse, kræver nemlig, at papegøjen skal have mere plads, end den kan få i sit nuværende hjem. Og kan den ikke det, så må den af med hovedet.

- Det er bare bestemt, at han skal væk. Men hvor, har jeg ingen anelse om, og det har Jordbruksverkset vel heller ikke, siger Frank Madsen. Han er bestemt ikke imponeret over myndighederne og deres fine paragraffer.

I papirerne står der, at en papegøje som Douglas skal have 30 kvadratmeter at boltre sig på. Men det er helt hen i vejret, slår dyrepasseren fast.

- Han er gammel! Han kan ikke flyve. Det er mange år siden, han kunne det. Han kan kun klatre på væggen, og det er den samme motion han får, om han gør det på 10 eller 30 kvadratmeter, siger han.

Men, her hjælper ingen kære mor: Douglas skal have 30 kvadratmeter. Det har myndighederne bestemt.

Først lakridserne, så Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe og nu... det hudfarvede plaster
Først lakridserne, så Astrid Lindgrens Pippi Langstrømpe og nu... det hudfarvede plaster

Umiddelbart har ingen andre dyreparker mulighed for at overtage papegøjen, så hvis du har et stort bur på 30 kvadratmeter –det skal være indendørs, for Douglas er for gammel til at overleve udenfor - så må du godt give lyd.

- Hvis man har et stort bur indendørs, så er man velkommen til at lade høre fra sig, så kan vi finde ud af noget, siger Frank Madsen, som dog allerhelst så, at Douglas fik lov til at blive hjemme.

- Det er synd at flytte den! Gennemsnitsalderen for en ara er ikke mere end 30 år. Og nu sidder han sammen med en hun, og så vil man flytte den? Det kan man ikke! Han er 49 år, hun er 45 år. Og skal han aflives, så skal hun også. De må gå sammen, siger Frank Madsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx