Af - 01/09-13 20:38; Opdateret: 01/09-13 21:01

Brændemærke-sag lukker skole: Hvem får skylden?Brændemærke-sag lukker skole: Hvem får skylden?

Velkommen til overklassen: Svensk rigmandskostskole lukkes. Bestyrelsen risikerer nu at skulle betale erstatning efter strygejernsskandale.

storybild

Journalister samler sig foran den berømte svenske Lundsberg-kostskole i onsdags, hvor beslutningen om en indtil videre foreløbig lukning blev offentliggjort. (Billede: Polfoto/AP Photo/Fredrik Sandberg)

Den svenske elite-kostskole Lundberg blev i sidste blev lukket efter at flere elever var blevet brændt med et strygejern som en del af et indvielsesritual.

Men dermed er sagen ikke nødvendigvis lukket – skolens bestyrelsesmedlemmer risikerer nemlig at blive gjort personlige ansvarlige for skandalen og skulle betale erstatning. Det skriver Dagens Nyheter.

LÆS OGSÅ: Elever brændes med strygejern på prinse-skole

Indvielsesritualerne, der gennemføres af ældre elever når nye elever starter skoleåret, har flere gange tidligere ført til skandaløse afsløringer, men nu er det altså blevet for meget for myndighederne, der derfor vil lukke Lundsberg.

Overklasseskolen, der blandt andet har den svenske prins Carl Phillip blandt de tidligere elever, har imidlertid indklaget beslutningen om lukning, og en domstol skal således nu forholde sig til sagen.

Strygejernsepisoden fandt sted sidste weekend.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Menneskejagt i gang - flere kvæstede...
bt.dk
Tragedie i nat: 53-årig mand dræbt...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Sigtet for at overfalde Papes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx