Af - 24/09-16 17:14

Mand tævede kvinde i bus: - Ville være mindre ophidset, hvis hun havde haft bukser påMand tævede kvinde i bus: - Ville være mindre ophidset, hvis hun havde haft bukser på

En tyrkisk mand blev så arrig over, at en fremmed kvinde havde shorts på, at han sparkede hende i hovedet.

Abdullah Çakıroğlu bliver ført væk af politiet.

En tyrkisk mand er blevet anholdt i Istanbul, efter han overfaldt en fremmed kvinde i en bus - uden andre årsager end hendes påklædning.

35-årige Abdullah Çakıroğlu siger, at han var forarget over, at den 23-årige sygeplejerske Ayşegül Terzi havde shorts på, og at han ville have været ‘mindre ophidset, hvis hun havde haft bukser på’.

Dommer til voldtægtsoffer: -Saml benene!
Dommer til voldtægtsoffer: -Saml benene!

Det fik ham til både verbalt og fysisk at overfalde den unge kvinde - blandt andet med spark i hovedet - mens han ifølge lokale medier råbte: ‘Dem, der går med shorts, skal dø!’. Det skriver Independent.Ayşegül Terzi viser et sår på hagen, som hun har fået som følge af overfaldet.

Dræbte mor og søn i IKEA: Nu truer de andre fanger ham på livet
Dræbte mor og søn i IKEA: Nu truer de andre fanger ham på livet

Til politiet fortæller Abdullah Çakıroğlu, at han blev provokeret over hendes attitude og påklædning.

- Hun havde shorts på og sad på en uanstændig måde med benene ud til siden. Hun kiggede på mig med et påtrængende blik. Jeg mistede besindelsen øjeblikkeligt, siger han og fortsætter:

- Jeg synes, hun ignorerede vores samfunds værdier, og hun viste ikke respekt for sig selv og folk omkring hende med hendes påklædning. Min spirituelle side tog over, og jeg sparkede hende i hovedet.

Manden blev oprindeligt løsladt efter anholdelsen, fordi han havde indrømmet overfaldet. Men det vakte oprør på sociale medier, hvor hashtagget #AyşegülTerzininSesiOlalim (Oversat: Lad os være Ayşegül Terzis stemme) blev brugt af tusindvis af tyrkere, og mange kvinder lagde billeder op af dem selv iført shorts i solidaritet.

Dansk dreng sparket i hovedet på legeplads
Dansk dreng sparket i hovedet på legepladsDerudover var der i sidste uge en stor demonstration i Tyrkiet, hvor hundredevis af tyrkere protesterede mod angrebet og vold mod kvinder i det hele taget.

Voldsomme billeder: Pensionist lægger dreng i armlås i toget
Voldsomme billeder: Pensionist lægger dreng i armlås i toget

Nu er Abdullah Çakıroğlu, der arbejder som sikkerhedsvagt, så blevet anholdt igen. Denne gang er han tiltalt for at ‘tilskynde fjendskab blandt folket’.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx