Af - 24/11-15 16:37

Ungt geni blev hyldet af Obama: Nu kræver han millioner i erstatningUngt geni blev hyldet af Obama: Nu kræver han millioner i erstatning

Barack Obama var blandt dem, der hyldede en 14-årig dreng, som blev anholdt og afhørt som formodet terrorist, fordi han tog en kuffert med et hjemmelavet ur med i skole.

Bildstrecke im Grossformat »

Advokaterne til Ahmed Mohamed, skoleeleven fra Irving High School i USA der skabte overskrifter, da han blev arresteret og lagt i håndjern for at have taget et hjemmelavet ur med i skole, har sagsøgt byen Irving og byens skoledistrikt for samlet 105 millioner kroner og stillet krav om, at der skal flere undskyldninger på bordet for at stille ham tilfreds.

- Ahmed truede aldrig nogen, han gjorde ikke skade på nogen, og det var heller ikke hans hensigt, lyder det i et brev fra advokaterne, hvor der trues med, at sagen vil gå i retten, hvis ikke pengene betales.

14-årig anholdt for denne kuffert: Nu hyldes han af Obama og Zuckerberg
14-årig anholdt for denne kuffert: Nu hyldes han af Obama og Zuckerberg

Ahmed Mohamed vandt ellers amerikanernes sympati, da han trods sin kvikke hjerne blev sidestillet med en terrorist, og sagen nåede helt til det Hvide Hus, så præsident Barack Obama selv tog tid ud af kalenderen for at møde og hylde den unge mand. Men nu kræver han altså et trecifret millionbeløb i erstatning.

- Den eneste, der fik påført skade den dag, var Ahmed, og det var ikke grundet fejl eller inkompetence. Skolen og byens embedsmænd vidste, hvad de skulle gøre for at beskytte Ahmeds rettigheder, men de besluttede ikke at gøre noget, skriver advokaterne i brevet, hvor familien også kræver en personlig undskyldning af borgmester Beth Van Duyne.

Byen Irving og skoledistriktet har 60 dage til at betale, ellers vil advokaterne gå videre med sagen, lyder det.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK flirter med skrækscenarie: 'Det...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
Mourinho parkerede bussen: Sevilla...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx