Af - 30/04-16 10:43; Opdateret: 30/04-16 11:03

Efterforsker: 'Sådan døde Maddie'Efterforsker: 'Sådan døde Maddie'

Den oprindelige efterforsker i sagen om forsvundne Madeleine McCann kommer med opsigtsvækkende udmeldinger i nyt interview.

storybild

Madeleine McCann (Billede: POLFOTO)

Det var forældrene, der gjorde det.

Sådan lyder den opsigtsvækkende anklage fra Madeleine-sagens oprindelige leder af efterforskningen - politiinspektør Goncalo Amaral - i et nyt interview med norske Dagbladet.

Bare tre-årige Madeleine McCann forsvandt 3. maj 2007 fra familiens ferielejlighed i Praia da Luz, og sagen har de sidste ni år været en af verdens mest omtalte sager om kidnapning af et barn.

Se McCann-forældrenes hjerteskærende liste: Derfor savner vi Maddie
Se McCann-forældrenes hjerteskærende liste: Derfor savner vi Maddie

Men i interviewet med Dagbladet, forklarer han ifølge BT, at hun aldrig blev kidnappet, men at hun døde den aften i værelset:

- Madeleine døde i lejlighed 5a om aftenen den 3. maj. Det kan have været en ulykke knyttet til medicinering og sygdom. Forældrene er ansvarlige for dette.

Ifølge Goncalo Amaral var det formentligt den sovemedicin, som forældrene gav hende, således at de kunne efterlade børnene på værelset for selv at drikke vin, som udløste den lille piges død.

Amaral mener nemlig, at den lille pige led af en hjertesygdom.

- Madeleine har en plet på et øje. Ifølge vores egne eksperter kan det være et symptom på en hjertelidelse, lyder det i interviewet, siger Amaral Goncalo ifølge avisen, hvor han forklarer, at man aldrig fik hendes sygejournal fra de britiske sundhedsmyndigheder.

Han mener derfor, at sovemedicinen kan have udløst dødsfaldet grundet hjertelidelsen. Han undrer sig over, at man intet fik af vide om medicineringen før flere uger efter.

Han mener i det hele taget at forældrene opførte sig mistænkeligt.

- De havde en påfaldende afstand til forsvindingen. Det var en kold optræden. Jeg studsede over dette, lyder det i interviewet, hvor han også siger at parret 20 dage efter pigens forsvinden lejede en bil og kørte til Spanien, samt at man ved hjælp af lighunde senere fandt ud af at der havde været et lig i bilen.

Pige-lig i kuffert frygtedes at være Maddie: Nu er hun identificeret
Pige-lig i kuffert frygtedes at være Maddie: Nu er hun identificeret

Goncalo Amaral mistænkte allerede tidligt i forløbet McCann-parret, hvilket til sidst endte med at koste ham jobbet.

Madeleines forældre afviser naturligvis beskyldningerne, og deres bedste bud på, hvad der er sket med deres datter er, at indbrudstyve bortførte hende som en panik-handling.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx