Af Ritzau - 27/12-16 03:47; Opdateret: 27/12-16 05:00

Menneskelige fejl får skylden for fatalt flystyrt i ColombiaMenneskelige fejl får skylden for fatalt flystyrt i Colombia

Det var menneskelige fejl, der betød, at flyet løb tør for brændstof og styrtede, viser undersøgelse. 71 døde.

storybild

En række menneskelige fejl var skyld i, at et passagerfly løb tør for brændstof og styrtede ned i Colombia, konkluderer myndigheder i ny rapport. 71 mennesker blev dræbt i styrtet. (Billede: Reuters/Stringer)

Det var en række menneskelige fejl, der var skyld i, at et passagerfly løb tør for brændstof og styrtede ned i Colombia 28. november.

Og hverken luftfartsselskabet eller de bolivianske myndigheder skulle have givet flyet tilladelse til at lette ud fra den flyveplan, der var blevet lagt.

Det konkluderer de civile luftfartsmyndigheder i Colombia i en undersøgelse mandag. Det skriver nyhedsbureauet AP på sin hjemmeside.

I flystyrtet blev 71 mennesker dræbt. Mange af de dræbte var spillere fra det brasilianske fodboldhold Chapecoense Real. Seks mennesker overlevede styrtet.

I undersøgelsen konkluderes det, at planen for flyvningen, som charterselskabet Lamia var ansvarlig for, ikke levede op til internationale standarder.

Blandt de fejl, der blev begået, var beslutningen om at lade flyet lette fra Santa Cruz i Bolivia uden nok brændstof til at kunne klare turen sikkert til Medellin i Colombia. Dernæst var det en fejl ikke at stoppe undervejs for at tanke op.

Yderligere gav piloten først besked om den nødsituation, flyet befandt sig i, da det var for sent.

Et fly af typen Avro RJ85 kan maksimalt flyve 2965 kilometer, når det er fyldt, som er lige under flyvedistancen fra Santa Cruz til Medellin, hvilket var tilfældet 28. november.

Da flyet havde været i luften i fire timer og 20 minutter, beordrede flyveledere i Medellin flyet i pauseposition, fordi et andet fly havde rapporteret om en mulig brændstoflækage.

Efterforskere har ifølge rapporten fundet, at besætningsmedlemmer om bord på det nu forulykkede fly var klar over manglen på brændstof, men at de ventede for længe med at underrette om problemet.

Ifølge Freddy Bonilla, der står for sikkerheden inden for Colombias luftfartsmyndigheder, kan man på lydoptagelser høre piloten og andenpiloten "flere gange tale om at stoppe i Leticia". De besluttede sig dog for ikke at stoppe.

Den foreløbige konklusion er baseret på oplysninger fra flyets sorte bokse samt andre beviser.

Myndighederne i Bolivia har inddraget luftfartsselskabet Lamias flyvetilladelse og anholdt selskabets direktør og dennes søn.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er vinderen af 'Divaer i Junglen'
bt.dk
Silkeborg-manager efter drama:...
bt.dk
Afbrød live-tv under Royal Run: Nu...
bt.dk
Dyrere benzin på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx