Af Lars Dinesen - 29/09-15 21:47

Obama og Castro mødtes i New YorkObama og Castro mødtes i New York

Både Obama og Castro opfordrede i FN til en ophævelse af en embargo mod Cuba. Præsident Barack Obama mødte tirsdag Cubas leder, Raul Castro, i FN.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Andrew Harnik)

De to tidligere koldkrigs-rivaler, gav hinanden hånden ved begyndelsen af deres andet møde, efter et historisk møde i Panama i april ved et regionalt topmøde.

Både Obama og Castro opfordrede til en ophævelse af en embargo, som hindrer al handel hen over Floridastrædet, men konservative i den amerikanske kongres er ikke indstillet på at tilgive det kommunistiske styre i Havana.

Kilder i Det Hvide Hus sige, at Obama og Castro talte om pavens besøg i sidste uge, hvor den katolske kirkes overhovede siges at have skabt et tættere forhold mellem Havana og Washington.

Frankrig lover 15 klimamilliarder: Paris er sidste udkald
Frankrig lover 15 klimamilliarder: Paris er sidste udkald

Regeringerne i Washington og Havana genetablerede de diplomatiske forbindelser i juli efter mere end et halvt århundredes fjendskab.

Raul Castro, som er lillebror til den tidligere leder og revolutionshelt Fidel Castro, talte mandag for første gang nogensinde til FN's Generalforsamling. Han sagde, at et nyt forhold til USA kun er muligt, hvis handelsembargoen ophæves, da det er den største hindring for økonomisk udvikling i landet.

Putin til FN: Enorm fejl ikke at hjælpe styret i Syrien
Putin til FN: Enorm fejl ikke at hjælpe styret i Syrien

Eksperter: Obama er parat til Syrien-aftale med Putin
Eksperter: Obama er parat til Syrien-aftale med Putin

- Den økonomiske, kommercielle og finansielle blokade mod Cuba er stadig i kraft, som den har været i et halvt århundrede, og det forårsager skader og vanskelige tider for det cubanske folk, sagde han.

LÆS OGSÅ: Obama og Castro mødes i New York

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx