Af - 26/12-16 18:26; Opdateret: 26/12-16 19:51

Land raser: Bruger 3,5 milliarder kroner på verdens største statueLand raser: Bruger 3,5 milliarder kroner på verdens største statue

Indiens premierminister har netop påbegyndt byggeriet af en statue til milliarder. Mange borgere er ikke tilfredse.

storybild

Indien er ifølge TIME hjemland for flest fattige i hele verden, men det har ikke stoppet landets premierminister i at bruge 3,7 milliarder kroner på en statue, skriver Mashable.

Rigmand køber nummerplade for 60 millioner
Rigmand køber nummerplade for 60 millioner

Juleaftensdag fløj Indiens premierminister Narendra Modi til Mumbai for at tage det første spadestik til en statue, der skal ære mindet af krigskongen Shivaji, som herskede i landet i det 17. århundrede. Forinden blev 50 fiskere anholdt for at demonstrere mod planerne, der ødelægger mulighederne for at fange fisk i området.

Indien prøver igen at få dansker i stor våbensag udleveret
Indien prøver igen at få dansker i stor våbensag udleveret

Statuen skal bygges på en kunstig ø i det Arabiske Hav ud for den byen Mumbai, og kommer til at rage 192 meter i vejret, når byggeriet er færdiggjort. Shivaji-statuen bliver dermed over dobbelt så høj som Frihedsgudinden i New York, der tæller 93 meter, og bliver dermed det højeste mindesmærke i verden.

13 sovende personer omkommer i fabriksbrand i Indien
13 sovende personer omkommer i fabriksbrand i Indien

På trods af høje ambitioner og fine bagtanker er folket fornærmede over, at der bruges så mange milliarder på statuen af det ikonet. Til sammenligning bruger Indien otte gange flere indiske Rupees på statuen, end på landets Mars-mission.


Pige begår selvmord efter tvangsægteskab med sin voldtægtsmand
Pige begår selvmord efter tvangsægteskab med sin voldtægtsmand

I skrivende stund har over 36000 personer skrevet under på en uge gammel underskriftsindsamling, der skal forhindre staten i at ‘spilde milliarder på Shivaji statuen i Mumbai’, samt at forurene kystens økosystem

- Det er skatteydernes penge, og jeg er sikker på, at vi alle hellere vil bruge pengene til noget bedre - uddannelse, infrastruktur, mad… alt andet end en statue, som ingen kan bruge til noget, skriver indiske Karishma Upadhyay på WeChange-indsamlingen, og lægger vægt på, at den højt respekterede Shivaji ikke ville have ønsket sig et så dyrt mindesmærke.

Oprørere stormer indisk militærbase - 21 er dræbt
Oprørere stormer indisk militærbase - 21 er dræbt

Flere er begyndt at komme med konstruktive forslag til, hvordan man kan bruge de mange penge på at ære Shivajis minde og samtidig lader byggeriet gavne befolkningen. Hvis forsøgene mislykkes vil statuen stå færdig i år 2019.Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Brandfolk kæmper stadig med flammerne...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Johannes Nymark og kæresten går fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx