Af - 21/04-14 15:31

Disse lande sender bøsser og lesbiske i fængsel og får penge af DanmarkDisse lande sender bøsser og lesbiske i fængsel og får penge af Danmark

Syv afrikanske lande modtager dansk statsstøtte, selv om de har love imod homoseksualitet. Både Amnesty og flere borgerlige politikere opfordrer udviklingsministeren til at handle.

storybild

I en række afrikanske lande er homoseksualitet forbudt. Her er det et nygift amerikansk par. (Billede: Polfoto/AP/The Las Cruces Sun-News, Robin Zielinski/ARKIV)

En række afrikanske lande har snablen nede i den danske statskasse, på trods af, at de har forbud mod homoseksualitet.

Blandt andet Ghana, Kenya, Mozambique, Tanzania og Zambia modtager direkte dansk statsstøtte, selv om de ifølge Amnesty har forskellige former for lovgivning imod bøsser og lesbiske.

Danskere protesterer mod homo-lov
Danskere protesterer mod homo-lov

- Vi må stoppe den bevidstløse mentalitet, hvor vi bare giver og giver. Magthaverne sidder og griner helt vildt af disse her danskere, der kommer og giver dem penge samtidig med at de laver lovgivning, der går den gale vej, mener Dansk Folkepartis udviklingsordfører Hans Kristian Skibby.

- Lovgivning imod homoseksualitet er vanvittigt diskriminerende, og overfor den slags er vi nødt til at statuere et eksempel og vise, at vi mener det alvorligt. Der er mange steder, hvor man med fordel kunne fjerne danske støttekroner, mener han.

Uganda underskriver anti-homolov
Uganda underskriver anti-homolov

Også Liberal Alliance ønsker at 'sanktionere langt hårdere over for alle lande, der diskriminerer homoseksuelle', oplyser partiets udviklingsordfører Mette Bock.

Sanktioner kan bringe mennesker i fare
Danmarks udviklingsminister Mogens Jensen (S), der selv er homoseksuel, var sidste måned i Uganda, hvor han advarede styret mod landets nye anti-homolov. Han er dog påpasselig med alt for hårde konsekvenser:

- Hvis vi helt trækker støtten til Uganda, ville det gå ud over de fattige ugandere og samtidig risikere at gøre de homoseksuelle til syndebukke, siger han til metroxpress.

Minister tager til Uganda for at diskutere bøssers rettigheder
Minister tager til Uganda for at diskutere bøssers rettigheder

- Vi tager diskrimination op i alle samarbejdslande, men med forskellige redskaber. For vi kan ikke skære alle lande over en kam. Der er stor forskel på forhold, lovgivning og hvad der virker bedst, påpeger Mogens Jensen og tilføjer, at det kan bringe mennesker i fare, hvis Danmark uovervejet råber op.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skær ned på mayonnaise for tarmenes...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx