Af Christian Hansen - 09/10-17 22:34

Helt særligt fodgængerfelt er gået verden rundt: Vejdirektoratet er begejstretHelt særligt fodgængerfelt er gået verden rundt: Vejdirektoratet er begejstret

Et islandsk fodgængerfelt har vakt opsigt verden over. Også hos det danske Vejdirektoratet.

storybild

Dette særlige fodgængerfelt har fået stor opmærksomhed de seneste dage. (Billede: Gautur Ívar Halldórsson / Vegamálun GÍH)

Et fodgængerfelt lavet et i tredimensionelt design, der får det til at se ud som om, det svæver over jorden.

Sådan et er opført i den islandske by Ísafjörður i forsøget på at få bilisterne til at bremse mere op, når de nærmer sig for på den måde at forhindre ulykker i at ske.

Ideen, der har været en realitet i Island i et par uger, bliver nu hilst velkommen hos Vejdirektoratet i Danmark.

Afdelingsleder for trafiksikkerhed, Marianne Foldberg Steffensen, fortæller, at man i Danmark har set på fodgængerfeltet i den lille nordvestislandske by, og at der er ros til projektet.

»Vi har også kigget på det herhjemme. Det ser superfedt ud, og vi synes, at ideen er fin, hvis man med sådanne redskaber, der er billigere end fx blinkende belysning, kan gøre opmærksom på fodgængerfelter,« siger hun.

Marianne Foldberg Steffensen fortæller, at Vejdirektoratet selv har barslet med lignende ideer.

»Vi har overvejet og leget med tanken, om man på en strækning frem mod et sving skulle lave noget på vejen, der lignede bobleplast, der kunne få bilister til at sænke farten,« siger hun.

Det kræver dog, foruden penge til at udføre arbejdet, grundige overvejelser, før lignende umiddelbart svævende fodgængerfelter ses på danske veje.

»Problemet er bare, at vi ikke skal have afmærkning på vejen, som vi er bange for at køre henover. Er der ikke fodgængere, er der ikke behov for at sætte farten ned, og vi skal ikke risikere hårde opbremsninger, der kan give påkørsler bagfra. Så det er ikke et forsøg, man ville lave på HC. Andersens Boulevard,« siger Marianne Foldberg Steffensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
David Copperfield for retten i USA...
bt.dk
Skatteministeren afslører: Så dyrt...
bt.dk
Dansker bag banebrydende forskning:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx