Af - 25/05-14 17:30

Politiet var få meter fra at afsløre jomfru-massemorderPolitiet var få meter fra at afsløre jomfru-massemorder

Et par betjente fra Californien mødte sidst i april op i Elliot Rodgers lejlighed, hvor der lå våben og et manifest, som skitserede hans grusomme planer.

storybild

Den 22-årige Elliot Rodger, som tidlig lørdag morgen dansk tid dræbte syv unge mennesker i Santa Barbara, lavede kort før massemordet et udførligt manifest over sit liv og om det frygtelige angreb, han stod foran at begå.

I det 140-siders lange manifest slår Elliot Rodger fast, at politiet var meget tæt på at afsløre hans grusomme planer.

Ung jomfru-massemorder var søn af Hollywood-instruktør
Ung jomfru-massemorder var søn af Hollywood-instruktør

Det skete, da et par politibetjente i slutningen af april troppede op på Elliot Rodgers adresse, efter et familiemedlem var blevet opmærksom på den forstyrrede 22-åriges foruroligende videoer på sociale medier.

- Jeg havde den ødelæggende frygt, at nogen på en eller anden måde havde fundet ud af, hvad jeg havde tænkt mig at gøre, og at de havde meldt mig for det. Hvis det var tilfældet, ville politiet have ransaget mit værelse og fundet alle mine våben og mine tekster, der fortæller, hvad jeg havde tænkt mig at gøre.

- Jeg var blevet smidt i fængsel og nægtet min chance for at få hævn over alle mine fjender. Jeg kan ikke forestille mig et værre helvede end det, skriver Elliot Rodger i manifestet ifølge CNN.

22-årig jomfru myrder seks: Filmede forinden denne skræk-video
22-årig jomfru myrder seks: Filmede forinden denne skræk-video

Men ved at fjerne videoerne fra sociale medier og opføre sig høfligt overfor politiet fik massemorderen myndighedernes opmærksomhed til at forsvinde.

- Det var på grund af mine videoer. Jeg havde udtrykket for meget vrede i dem. Jeg tog øjeblikkeligt de fleste af dem væk fra YouTube og planlagde at lægge dem op igen et par dage før 'the Day of Retribution' (straffens dag, red.)

- Efter jeg fjernede videoerne fra YouTube, droppede politiet alle mistanker, og de kom aldrig tilbage, skriver Elliot Rodger i manifestet.

Politiet bekræfter udlægningen i manifestet og understreger, at der ikke var noget, der tydede på, at Elliot Rodger havde grusomme planer.

Netbrugere forudså jomfrumorders dødstogt: Se de slettede samtaler
Netbrugere forudså jomfrumorders dødstogt: Se de slettede samtaler

- Han var velformuleret. Han var høflig. Han var genert … Der var ikke noget ved hans opførsel, der kunne tyde på, at han var voldelig, siger en talsmand fra politiet til CNN og slår fast, at der i politiets øjne ikke var noget grundlag for at tilbageholde den nu afdøde massemorder.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde har født: Se det søde...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Jens Gaardbo spurgte prins Henrik,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx