Af - 18/03-14 09:56

Massiv kritik: Nyt lovforslag lovliggør pædofiliMassiv kritik: Nyt lovforslag lovliggør pædofili

Et irakisk lovforslag om at sænke mindstealderen for at indgå i ægteskab, møder massiv kritik fra menneskerettighedsgrupper.

storybild

Det nye lovforlsag skal sænke mindstealderen for ægteskab ned til ni år for piger, og 15 år for mænd. (Billede: Polfoto/AP/Karim Kadim)

Et nyt lovforslag, som netop er blevet stillet af regeringen i Irak, lovliggør ægteskaber med piger helt ned til ni år. Mændene skal være fyldt 15 år. Det bliver mødt med kraftig kritik af menneskerettighedsgrupper, det skriver Die Welt, ifølge Jyllands-Posten.

Mindst 31 bombedræbt på marked i Irak
Mindst 31 bombedræbt på marked i Irak

- Det kunne måske have fundet sted for 2000 år siden, men ikke i dag, siger Yana Mohammed, formand for Kvinders Frihed i Irak.

Lovforslaget er blevet godkendt med 21 ja-stemmer ud af 29 i den irakiske regering, og senere i år skal forslaget behandles i parlamentet.

Over 1000 mennesker dræbt i Irak i januar
Over 1000 mennesker dræbt i Irak i januar

Pigen vil ikke have meget at skulle have sagt i ægteskabet, og da manden til enhver tid har ret til samleje med sin hustru, lovliggør det voldtægt. Organisationen Human Rights Watch er forargede.

Stenrig sultan vil stene for utroskab
Stenrig sultan vil stene for utroskab

- Loven vil være et katastrofalt og diskriminerende tilbageskridt for kvinder og piger i Irak. Loven vil styrke opdelingen af det irakiske samfund yderligere, selv om regeringen hævder at fremme lige rettigheder for alle, siger Joe Stork, vicedirektør for Human Rights Watch i Mellemøsten og Nordafrika.

Nøgne aktivister angriber svensk moské
Nøgne aktivister angriber svensk moské

Det er den irakiske justitsminister, Hassan al-Shimari, som står bag forslaget, fordi han mener, at den nuværende lovgivning som siger, at begge parter skal være 18 år for at indgå ægtekab, strider imod sharia.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx