Af David Andersen - 14/07-17 17:29; Opdateret: 14/07-17 17:43

Teenagere bruger hemmelig emoji-kode til at sælge stoffer på InstagramTeenagere bruger hemmelig emoji-kode til at sælge stoffer på Instagram

Unge ned til 13 år tjener tusindvis af kroner om dagen på at sælge stoffer på nettet.

storybild

Kender du til salg af stoffer på sociale medier i Danmark? Tip os på dava@bt.dk.

Sociale medier er blevet pushernes paradis.

Så tydelig er konklusionen i en ny, afslørende dokumentar om salg af stoffer online. I BBC-programmet afslører værten Stacey Dooley blandt andet, at børn på ned til 13 år uhindret sælger stoffer til deres jævnaldrende på sociale medier som Snapchat og Instagram.

De kan tjene flere tusinde kroner om dagen på narkosalget.

»Pengene er vanedannende. Når jeg bliver gammel, vil jeg ikke sælge til børn. Men jeg er et barn, og jeg sælger de her ting, og alle dem, der vil have det, de kommer. Det er ikke min skyld, de vil have det«, siger en af pusherne til BBC.

Men også organiserede bander bruger de sociale medier til det lyssky formål. Et bandemedlem anslår over for BBC, at 75 procent af deres narkosalg bliver sat i stand online.

I programmet, der kort og godt hedder 'Stacey Dooley Investigates: Kids Selling Drugs Online', rettes der skarp kritik af både Snapchat og Instagram. Selv om begge sociale medier opfordrer folk til at anmelde profiler, som bruges til at begå ulovligheder, så sletter de nemlig ikke pushernes profiler.

På grund af den omfattende narkohandel har købere og sælgere udviklet nogle emojikoder, der gør handelen mere diskret. På billedet herunder kan du se nogle af koderne.

Det afslørende program er lavet af blandt andre den prisvindende, danske journalist Miki Mistrati, der har en fortid på Bastard Film (Operation X) og Ekstra Bladet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Brøndby-profil brød sammen på sit...
bt.dk
Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Her er vinderen af 'Divaer i Junglen'
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx