Af Ritzau - 17/08-16 20:45

Politi i Malmø indsætter droner i kampen mod bilbrandePoliti i Malmø indsætter droner i kampen mod bilbrande

Droner er støjsvage, billige, kan overvåge store områder og er Malmø-politiets nye våben mod bilafbrændinger.

storybild

Ni nætter i træk har Malmø været ramt af påsatte bilbrande, og de breder sig til det øvrige Sverige. Her forsøger brandmænd at slukke en bilbrand i Malmø tidligere på ugen. (Billede: Reuters/Tt News Agency)

Politiet i Malmø er begyndt at bruge droner for at holde øje med, hvad der sker i de områder af byen, hvor et større antal biler er stukket i brand i den seneste tid.

- En drone giver en rigtig god dækning af store områder, siger Mats Karlsson, vicepolitimester i Malmø, til avisen Sydsvenskan.

Politiet kan koble et kamera på det lille, fjernstyrede fly og overvåge langt billigere end med andre metoder.

Hidtil har politiet i Malmø anvendt en politihelikopter for at holde øje med området og forsøge at sætte ind mod de mange påsatte brande, der er rettet mod biler.

Ud over at være billigere i drift larmer dronerne heller ikke så meget.

- Det giver samme positive effekt som helikopteren. Vi kan hurtigt se, hvor vi skal dirigere vores patruljer hen for at afspærre et område og anholde nogen, siger Mats Karlsson til Sydsvenskan.

Natten til onsdag har ukendte gerningsmænd igen sat biler i brand i Malmø. Det er den niende nat i streg med bilbrande i den sydsvenske by.

Også i Norrköping, Linköping og Lund er biler blevet sat i brand natten til onsdag.

Natten til tirsdag brændte 13 biler i Malmø, og siden begyndelsen af juli er flere end 70 biler blevet sat i brand i byen.

Ingen er endnu anholdt for de mange ildspåsættelser.

Ud over droner vil politiet også sætte flere motorcykelbetjente ind i kampen mod de gerningsmænd, der står bag bilbrandene.

/ritzau/TT

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx