Af - 05/01-14 10:17

Tendens: Fri hash breder sig i USATendens: Fri hash breder sig i USA

Den amerikanske delstat Colorado er den seneste til at gøre det lovligt at købe marijuana. Men nu åbner staten New York også op for en ændring af lovgivningen.

storybild

Guvernør i New York, Andrew M. Cuomo, fremlægger i næste uge et lovforslag, som skal gøre det muligt at få ordineret marijuana ved hjælp af recept. (Billede: Polfoto/AP/Dan Balilty)

En række delstater i USA har gjort det lovligt at købe marijuana, eller i hvert fald lempet lovgivningen. Senest delstaten Colorado, hvor man fra årsskiftet har kunnet købe marijuana helt lovligt i butikker. Tendensen breder sig nu, så småt, til staten New York, hvor guvernøren og demokraten, Andrew M. Cuomo, ellers kategorisk har afvist at lempe lovgivningen.

Ryg løs! Her er der nu fri hash
Ryg løs! Her er der nu fri hash

Dog bliver marijuana ikke helt så tilgængeligt som i Colorado. I forslaget, som fremlægges i næste uge, hedder det, at det kun skal være muligt at få marijuana ordineret ved en recept. Og kun 20 hospitaler i staten vil få lov til at ordinere marijuana.

S-profil: Fri hash kun et spørgsmål om tid
S-profil: Fri hash kun et spørgsmål om tid

Selvom der er lang vej til Colorado-tilsande, så vækker forslaget glæde hos Drug Policy Alliance, en organisation som går ind for lempelse af narkotikalovgivning.

Her venter amerikanerne på at købe hash - lovligt!
Her venter amerikanerne på at købe hash - lovligt!

- Dette her er en god udvikling, som en foreløbig ting, siger Gabriel Sayegh, fra Drug Policy Alliance til Associated Press.

Det ser derfor ud til, at tendensen så småt breder sig til en af de stater, som ellers har haft den hårdeste lovgivning på området.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx