Af - 28/03-14 16:30

Hemmeligheder om bord på fly som du IKKE kendte tilHemmeligheder om bord på fly som du IKKE kendte til

30 piloter og stewardesser afslører de bedst bevarede hemmeligheder om bord på fly.

storybild

30 piloter og stewardesser afslører de bedst bevarede hemmeligheder om bord på fly. (Billede: Polfoto)

Når man sætter sig op i et fly, har man en rimelig klar idé om, hvad der foregår, hvad man må, og hvad man ikke må.

Fx må man ikke bruge elektronisk udstyr under start og landing. Det er bedst at have spændt sikkerhedsselen, når man sidder i sin stol, og bagagen må ikke fylde på gangen.

Men hvorfor? Bieber tatoveret i flyet
Men hvorfor? Bieber tatoveret i flyet

Men der er meget mere. Ting, som piloter og stewardesser har holdt hemmeligt for offentligheden. Ja, lige indtil nu.

Ifølge viralquake.com har 30 piloter og stewardesser på reddit.com afsløret de bedst bevarede hemmeligheder om bord på fly.

Læs et udpluk af hemmelighederne her, men vær opmærksom på, at kommentarerne stammer fra det sociale medie reddit.com, hvor folk hævder, uden at det er verificeret nogen steder fra, at være enten piloter, stewardesser eller flymekanikere. Derfor skal nogle af påstandene måske tages med et gran salt!?

Lige meget hvad er det interessant læsning, og der er med garanti et par stykker, hvor du tænker: Det må jeg prøve, næste gang jeg flyver.

1) Hemmeligheden bag iltmasker

Du har kun 15 sekunder til at få masken på, fra den er faldet ned, inden du besvimer. Det er DERFOR, du skal hjælpe dig selv, inden du hjælper fx børn. Der sker ikke noget ved, at de besvimer et kort øjeblik.

2) Hemmeligheden bag aften-/nattelys i kabinen

Hvis flyet skal lande i løbet af aftenen eller natten, bliver lyset i kabinen sænket. Dette sker kun for at forberede folks øjne på mørket, hvis det kommer til, at man er nødt til at evakuere flyet.

3) Toiletterne kan åbnes udefra

Alle toiletter kan åbnes udefra. Bag 'rygning forbudt'-skiltet sidder der som regel en lille låsemekanisme, der åbner døren.

4) Mad på flyet

De to piloter får ALDRIG det samme måltid. De må heller ikke dele maden. Dette gør man for at undgå, at de begge for madforgiftning.

5) Lad vær' med at rejse med dine dyr

Inden dyrene kommer ombord på flyet står de og venter på rampen. Ifølge en mekaniker, der fylder brændstof på flyene, er lyden ubærlig, og han kan kun forestille sig, hvordan det må lyde, hvis man ikke har høreværn på.

6) Hemmeligheden til mere plads

På vindue- og gangpladsen er der på flere fly et lille trick til, hvordan man skaffer sig mere gratis plads. Angiveligt skulle der under flere armlæn sidde en lille knap, som kan udrette 'mirakler'!!??

7) Hårde landinger i dårligt vejr

Når du oplever en hård landing i dårligt vejr, skyldes det ikke, at piloten er dårlig. Nej, faktisk er det hårde bump på landjorden med vilje. Hvis landingsbanen er dækket af vand, vil det hårde bump være med til at punktere vandlaget, så flyet ikke aquaplaner.

8) Gi' drikkepenge til stewardesserne

Stewardesser får some regel ALDRIG drikkepenge. Så hvis du er generøs første gang, du køber drinks i 'baren', er der gode odds for, at du drikker gratis resten af turen.

9) Sådan behandler de din bagage

Har du checked skrøbelige ting ind og skrevet det på din kuffert, skal du ikke regne med, at der bliver passet ekstra på det. Bagagen skal passe sammen med 100+ andre kufferter, og der er kun den plads, der er. Står der: Denne side op – bliver den vendt om, og står der: Fragile – bliver den smidt lidt mere.

10) Flyve uden motor

Bryder alle flyets motorer ned i cirka 12 kilometers højde, hvilket er standard flyvehøjde, kan flyet angiveligt svæve 67 kilometer uden motorkraft.

Se den fulde liste HER.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx