Af Julie Laurs Bundgaard - 01/01-18 09:18

Tusindvis måtte flygte fra fyrværkerieksplosion: 'Folk var i panik'Tusindvis måtte flygte fra fyrværkerieksplosion: 'Folk var i panik'

Nedenfor ses en video af episoden

storybild

(Genrefoto) (Billede: DAVID GRAY)

To personer blev såret og flere tusinde måtte evakueres, da en pram med fyrværkeri pludselig brød i brand på en australsk strand nytårsaften.

Det skriver BBC.

Ulykken skete få minutter inde i et fyrværkerishow, der blev afholdt på Terrigal Beach i New South Wales i Australien, i anledning af nytårsaften.

Branden fik alt fyrværkeriet til at gå af på samme tid og startede en kæmpe eksplosion, der blandt andet sendte flere raketter direkte ind mod standen, hvor nytårsfejrende tilskuere stod og så på.

De tusindvis af tilskuere blev derfor flyttet i sikkerhed, hvorefter politiet afspærrede området.

To pyroteknikere, der befandt sig på prammen, da den brød i brand, måtte hoppe i vandet og svømme i land, hvor paramedicinere behandlede deres skader.

En Twitter-bruger ved navn Emilie Shapiro fangede den ubehagelige episode på kamera:

Flere lokalmedier beskriver, hvordan det familievenlige fyrværkerishow, der startede klokken 21 lokal tid, pludselig blev til kaos, da alle raketterne gik af inden for fire minutter i stedet for tolv, som det ellers var planlagt.

»Der var så mange mennesker på stranden, at man ikke engang kunne se sandet. Da båden gik i brand, begyndte fyrværkeriet at gå af på en uventet måde. Raketterne skød nærmest mod stranden, så alle begyndte af løbe væk fra stranden og op mod vejen. Folk var i panik,« siger Cassandra Bonner, der bor i en lejlighed med udsigt over Terrigal Beach til 9News.

Også på Twitter har flere øjenvidner beskrevet den ubehagelige oplevelse.

'Jeg sad på forreste række til fyrværkerishowet i Terrigal. Det var den værste oplevelse nogensinde. Terrigal er blevet evakueret. Håber, at ingen er kommet til skade,' skriver Ally Harris på Twitter.

En anden bruger skriver:

'Sikke en oplevelse!! Jeg sad på stranden og så fyrværkeri, da båden pludselig begynder at skyde fyrværkeri af helt tilfældigt. Adskillige politibiler og ambulancer er nu ankommet'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter stort FCK-chok: Her er...
bt.dk
Kvinde voldtaget til karneval
bt.dk
Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Dømt igen: Her er sandheden om Heidis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx